Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе примио потпредсједницу Владе Румуније: Договорена конкретна сарадња у наставку процеса европских интеграција ЦГ

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
   
Предсједник Владе Душко Марковић и потпредсједница Владе Румуније и министрица за животну средину Гратиела Леокадија Гаврилеску договорили су се данас на састанку у Подгорици да двије државе у предстојећој фази процеса европских интеграција Црне Горе покрену процесе конкретне сарадње и то у размјени експерата и усавршавању кадрова из Црне Горе на универзитетима у Румунији.

Захваливши се на досадашњој снажној подршци Румуније остварењу стратешких циљева Црне Горе – чланству у НАТО-у и Европској унији – предсједник Марковић је са задовољством прихватио приједлог вицепремијерке Гаврилеску да Румунија и на овај начин у наредном раздобљу допринесе нашем европском путу.

Премијер је информисао потпредсједницу Владе Руминије о политичким и економским приоритетима Владе истакавши да је наставак процеса европских интеграција политички приоритет Црне Горе и да Влада посебно ради на снажењу владавине права, јачању капацитета институција и побољшању инвестиционог амбијента као предуслова развоја.

„Наш циљ је да до краја године отворимо преостала три преговарачка поглавља како бисмо идуће године могли да уђемо у наредну фазу стварања претпоставки за затварања поглавља“ – рекао је предсједник Владе.

Говорећи о достигнућима Црне Горе потпредсједница Гаврилеску посебно је истакла регионалну политику наше земље. „Честитам на начину на који креирате стабилност у Региону. И зато треба у најкраћем периоду да постанете чланица Европске уније“ – рекла је потпредсједница Владе Румуније.

Предсједник Марковић је истакао да је Црна Гора као чланица НАТО-а спремна да у новом капацитету доприноси миру и стабилности гдје год се то покаже потребним.

Билатерални односи Црне Горе и Румуније обострано су оцијењени одличним.

На састанку је било ријечи и о економској сарадњи на конкретним пројектима који се тичу саобраћаја и енергетике.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?