Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Симовић: Интриге и манипулације прече од напретка

Приликом отварања мљекаре Ника у Никшићу, потпредсједник Владе и министар пољопривреде, Милутн Симовић, одговарајући на питање новинара Јавног сервиса о актуелним инцидентима са предстваницима Демократа у Мојковицу казао да је оочекивао да ће јавни интерес бити фокусиран на ономе што су капитални и важни пројекти од важности за град и грађане тог града, а не на, како је истако, дневне догађаје којима се придаје толика важност.

„Ти капитални пројекти треба да произведу ефекат који данас имамо у Никшићу, а то је ефекат нових вриједности, нових радних мјеста, допринос расту економије. Било је за очекивати да се данас и из Јавног сервиса сјете и питају шта је са капиталним пројектима у Мојковцу какав је на Бјеласици са мојковачке стране, да видимо шта се дешава са спортском зоном у Мојковцу која након санације јаловишта добија своју нову вриједност, да се подсјетимо и питамо шта је са динамиком и изградње стамбене зграде за социјално угрожене становнике Мојковца, да се пита како тече реализација бројних других пројеката и у руралном дијелу са аспекта нових водовода, сеоских путева и сл.“, казао је Симовић.

Ипак, како је додао, изгледа да је некоме важније причати о политичким трзавицама које креирају они који унапријед стварају алиби за нови политички пораз и они, како је казао, који манипулишу, креирају неистине и долазе на врата породичних домова и притом се називају Демократама.

„Очигледно та нека енергија, и та спрега вјечитих губитника и појединих медија желе томе да дају приоритет. Кад може интрига бити важнија од стваралаштва? Кад може манипулација бити вреднија од онога што су чињенице? Кад може у Црној Гори проћи оно што је повреда породичног дома, породичне интиме? Кад може у Црној Гори наићи на одобравање нешто што се зове манипулација чланова породице који немају везе са политиком и све се то чини ради једнократних политичких потреба и све то чине они који себе називају Демократама. 

Ко вам смета да радите свој посао?

Потпредсједник Симовић је одговорио и на питање новинара Јавног сервиса о оптужбама опозиције да се у Скупштини доносе закони без њиховог присуства.

„Вјерујте, ја мислим да је то врхунац опозиционог лицемјерја. Врхунац лицемјерја да они којима су отворена врата парламента, који су добили улазницу за тај парламент вољом грађана Црне Горе на претходним парламентарним изборима који су верификовани од свих надлежних релевантних међународних институција и они који треба да дођу на своје радно мјесто, да буду дио тих законодавних активности, да својим присуством ураде све да ти закони који се усвајају у црногорском парламенту били још квалитетнији. Не могу никако да се сложим са том оцјеном, када је у питању квалитет законских рјешења који су усвојени у црногорском парламенту.

Ја бих казао да смо, упркос покушају деструкције опозиције, имали једну интензивну законодавну активност у парламенту, да је Влада предлагала, а парламент у својој парламентарној процедури усвајао законе који су Уставно основани, који су економски одрживи, који доносе нове перспективе и економији Црне Горе и многе друге законе који су потребни Црној Гори не само са аспекта интеграционих процеса у којима је Црна Гора већ у великом замаху него као унутрашња потреба Црне Горе.

И сада имате оне који су негдје на одмору у трајању од скоро годину дана и сада они критикују. Изволите, дођите, радите свој дио посла. Дођите на своја радна мјеста. Будите дио законодавне активности и радите оно што је ваша и професионална и људска и политичка обавеза према онима који су вам дали мандат повјерења. Не. Они то неће. Они саопштавају те лицемјерне изјаве упркос отворености парламента и упркос позивима који долазе и из парламента и од свих нас осталих: Дођите да водимо дијалог у парламенту“, закључио је Симовић.

Кабинет потпредсједника Владе за економску политику и финансијски систем 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?