Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црногорско-словеначки пословно-економски форум у новембру

Објављено: 14.09.2017. 18:08 Аутор: Министарство економије
Црногорско-словеначки пословно-економски форум биће одржан 7. и 8. новембра у Црној Гори, договорено је на састанку министарке економије Драгице Секулић са министром господарства Словеније Здравком Почивалшеком.

Током боравка на 50. Међународном сајму предузетништва, који се ове недјеље одржава у Цељу, министарка Секулић се сусрела са словеначким колегом са којим је разговарала о односима двије државе.

Током састанка обје стране су изразиле задовољство због учешћа Црне Горе на цељском сајму, као и наду да ће економска сарадња Црне Горе и Словеније бити ојачана. Управо је као један сегмент наставка сарадње дефинисан Црногорско-словеначки пословно-економски форум.

У оквиру форума планирано је одражавање састанака црногорских и словеначких привредника, представника ресорних министарстава и привредних комора, а све у циљу јачања економских веза двије земље. Планирано је и да гостујући привредници из Словеније пренесу своја искуства црногорским привредницима, у циљу остваривања добре сарадње и стварања нових пословних могуцности.

Министарка Секулић отворила је прије два дана изложбени простор црногорских привредника на 50. Међународном сајму предузетништва у Цељу. Око 30 црногорских компанија из различитих сектора, међу којима је највећи број оних из прехрамбене и прерађивачке индустрије, као и услужних дјелатности, представиће своје производе и услуге на цељском Сајму предузетништва. На Сајму ће, осим производа и услуга предузећа, бити представљена и инвестициона клима у Црној Гори.


КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?