Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана конференција за медије након 40. сједнице Владе Црне Горе

Služba za odnose s javnošću
    

Министар одбране Предраг Бошковић, на Конференцији за медије након 40. сједнице Владе упознао је јавност са Споразумом о донацији између Министарства одбране Црне Горе и амбасаде САД и Канцеларије за одбрамбену сарадњу и Споразумом о поклону и мандатним Споразумом између Савезног Министарства одбране Савезне Републике Њемачке и Министарства одбране Црне Горе о донацији шест лакооклопних возила за потребе војске Црне Горе.

"Обзиром на веома добру сарадњу коју имамо са САД и СР Њемачком, поготово у домену одбране, данас смо на Влади имали два споразума. Један се тиче Споразума о поклону брода који се користи за уклањање експлозивних направа. Служиће за употребу Поморском одреду у Бару. Донација је вриједна мало мање од 200. 000 еура...Друга донација, Уговор о поклону који је данас Влада прихватила, између Министарства одбране СР Њемачке и Министарства одбране Црне Горе тиче се шест лакооклопних возила вриједности 2, 250. 000 еура. Тиме ће наше пјешадијске јединице значајно подићи свој ниво способности"- рекао је министар Бошковић.

Влада је на данашњој сједници усвојила два закона из области финансијског система- Закон о измјенама и допунама Закона о Централној Банци Црне Горе и Закон о измјенама закона о текућим и капиталним пословима са иностранством.

Генерална директорица за финансијски систем и унапређење пословног амбијента Бојана Бошковић истакла је да су измјене оба закона настале као посљедица потребе усаглашавања са директивама и правилима ЕУ и препорукама, указаним у оквиру преговарачких поглавља 17. и 9., која третирају ова питања.

Бошковић је оцијенила да Закон о Централој банци Црне Горе обезбјеђује потпуну имплементацију принципа функционалне, институционалне и финансијске независности Централне банке и то на начин како је прецизирано препорукама из Извјештаја о скринингу у оквиру Поглавља 17.

                                        
    
Линк на конференцију за медије: хттпс://yоуту.бе/ДВР2трс8yоw
  
                                                                                  
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?