Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић примио градоначелника Пекинга Чена Ђининга

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
 
 

Предсједник Владе Душко Марковић примио је данас в.д. градоначелника Пекинга Чена Ђининга и делегацију главног града НР Кине.

Премијер је оцијенио да су црногорско-кинески односи квалитетни и пријатељски и да ће сјутршњи Форум градоначелника главних градова НР Кине и земаља Централне и Источне Европе, уз присуство прве личности Пекинга, тим односима дати нови импулс првенствено на економском плану.

Подсјетивши да кинеска компанија ЦРБЦ изводи радове на аутопуту – најважнијем инфраструктурном пројекту у Црној Гори – предсједник Марковић је рекао да је тиме отворен простор за улазак у наредну фазу сарадње у којој би у Црну Гору ушле и директне кинске инвестиције. Премијер је том приликом посебно истакао перспективу инвестиција у областима енергетике, туризма и пољопривреде.

Градоначелник Пекинга је изразио задовољство боравком у нашој земљи рекавши да је Црна Гора прва страна држава коју посјећује. Изразио је увјерење да ће аутопут, као први велики пројекат црногорско-кинеске сарадње, послужити као примјер компанијама из главног града Кине за активности у Црној Гори. Градоначелник Чен је истакао могућности да Пекинг, као водећи образовни центар у Кини, понуди квалитетне стипендије студентима из Црне Горе. Такође је нагласио извјесну дубљу сарадњу главних градова у области туризма.

Градоначелник Пекинга информисао је предсједника Владе Црне Горе да ће делегација главног града Кине, у којој су пословни људи из 40 пекиншких компанија, сјутрашњи Форум види као прилику за уговарање конкретних пројеката и послова.

Састанку су присуствовали потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем Милутин Симовић и градоначелник Главног града Подгорице Славољуб Стијеповић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?