Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић на отварању објекта компаније Воли: Влада подржава све успјешне компаније које остварују профит и извршавају обавезе према Држави

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
  
 
Текст обраћања предсједника Владе Душка Марковића можете преузети овдје.
 
 
Предсједник Владе Душко Марковић рекао је вечерас на отварању Логистичко-дистрибутивно-откупног центра компаније Воли да је објекат од 16.000 м² још једна прилика за промовисање успјешне инвестиције у реалном сектору црногорске економије која обезбјеђује нова радна мјеста и најсавременије услове рада.

„Као што знате, одлучни смо да свим својим капацитетима подржимо успјешна предузећа и компаније, и све оне привреднике који остварују профит и извршавају своје обавезе према Држави. Већ сам раније рекао да не желимо да Држава буде најпожељнији послодавац – већ то морају бити способни и успјешни бизнисмени који имају идеје и знање да развијају и шире своја пословања, и доприносе укупном развоју. Данас смо управо на једном таквом мјесту, код привредника чија визија и пословно опредјељење стварају нове вриједности“ – рекао је предсједник Владе.

Премијер је оцијенио да ће нови објекат компаније Воли утицати на производно-дистрибутивни ланац у Црној Гори и да ће се то посебно одразити на трговину, туризам, пољопривреду и саобраћај, што ће веома брзо утицати на економски раст.
 
Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću
 
„Овај објекат отвара нове могућности купцима за набавку потребних сировина и роба, али и економичнији откуп квалитетних производа од домаћих произвођача. Тиме ће се, поред ефеката на производно-откупни ланац, допринијети и повећању конкурентности домаћих произвођача са аспекта превоза, чувања и складиштења производа. Инвестиција компаније Воли, у партнерству са Европском банком за обнову и развој, која је и партнер црногорске Владе, представља потврду јачања предузетничког друштва и реалног сектора наше економије. Влада ће управо овом сегменту развоја, сама али и у сарадњи са локалним самоуправама, у континуитету обезбјеђивати подстицајни амбијент и повољнији нормативно-институционални оквир. У остварењу овог опредјелјенја, очекујемо још успјешнију сарадњу са Европском банком за обнову и развој“ – рекао је предсједник Владе.
 
Честитајући компанији Воли премијер је рекао да је Влада свјесна да је пословни амбијент капитално важан за реализацију нових инвестиција.

„Урадићемо све не само да га одржимо, него и да га додатно унаприједимо, како би у што краћем року животни стандард наших грађана приближили и изједначили са стандардом који постоји у развијеним друштвима“ – закључио је предсједник Владе Душко Марковић на отварању Логистичко-дистрибутивно-откупног центра компаније Воли.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
 
Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću
 
 
 
 
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?