Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе се састао са министром унутрашњих послова и директором АНБ: Криминалци морају бити заустављени

Предсједник Владе Душко Марковић одржао је данас радни састанак са министром унутрашњих послова Мевлудином Нуходићем, директором Агенције за националну безбједност Дејаном Перуничићем и са њиховим сарадницима на тему безбједоносних прилика и обавеза сектора безбједности у вези са тим.

Констатовано је повољно стање мира и безбједности и напредак у супростављању свим видовима криминалитета као и раст повјерења у полицију.

Истовремено је исказана забринутост због дјеловања организованих криминалних група са посљедицом међусобних обрачуна.

Закључено је да се још снажније крене у инстутиционални обрачун са носиоцима ових дјела за шта ће на располагању Управи полиције и Агенцији за националну безбједност бити доступни сви неопходни ресурси. Криминалци морају бити заустављени, држава ће знати како – закључено је.

Констатовано је такође да инстутицинална сарадња мора бити већа и да се мора одвијати без изузетака као и да полиција није једини субјект који има одговорност и обавезе на овом плану. Оцијењено је да казнена политика није често превентивна, а да тужилаштва треба да дјелују проактивније.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?