Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

РЕАГОВАЊЕ: Тврдње Демократске Црне Горе неистините, већ је одговорено, а биће одговорено поново у директном контакту с јавношћу

Поводом данас изнијетих грубих неистина политичке партије Демократска Црна Гора у вези са Предлогом закона и планирању простора и изградњи објеката, а ради цјеловитог и истинитог информисања јавности, саопштавамо да је јавна расправа у вези са предложеним законом спроведена у складу са прописима и да су током јавне расправе у више наврата већ изнијете чињенице које оповргавају све данас изнијнете тврдње. Нити је предложени закон противуставан, нити је антиевропски, нити је неусклађен са било којим међународним актом, нити локалним самоуправама онемогућава учешће у процедурама, поготово не на уштрб квалитета. Управо супротно. У бесмисленост тврдње да предложени закон не садржи ни једну сугестију или примједбу изнијету током јавне расправе може се увјерити сваки грађаним увидом у Извјештај о јавној расправи о нацрту закона о планирању и изградњи који је објављен и доступан јавности (Линк: хттп://www.мрт.гов.ме/РесоурцеМанагер/ФилеДоwнлоад.аспx?рИд=285508&рТyпе=2).

Доношење овако важног закона искључује упуштање у јалова медијска надгорњавања са политичком партијом препознатој по изношењу неоснованих тврдњи викендом како би, у недостатку чињеница и основа из незнања, неупућености, зле намјере или свега тога заједно, макар тим триком придобили што већи медијски простор.

Министарство одрживог развоја и туризма већ је предвидјело да до парламентарне расправе још једном подробно информише јавност о свим аспектима предложеног закона међу осталим и на радном доручку који ће наредне седмице бити организован на ову тему са новинарима и уредницима црногорских медија. То ће бити још једна од прилика за отварање свих тема, наравно, на озбиљан и одговоран начин.

МИНИСТАРСТВО ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА И ТУРИЗМА / СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?