Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер примио делегацију Сино-ЦЕЕ Холдинга и Фонда: Заједнички интерес улагање првенствено у саобраћај и енергетику

Видео: Предсједник Владе Душко Марковић примио делегацију Сино-ЦЕЕ Холдинга и њеног Сино-ЦЕЕ фонда - кадрови
 
Služba za odnose s javnošćuПредсједник Владе Душко Марковић примио је делегацију Сино-ЦЕЕ Холдинга и њеног Сино-ЦЕЕ фонда коју је предводио предсједник Ђианг Ђианћинг.

На састанку је закључено да постоји обострани интерес за улагања и подршку пројектима у областима саобраћаја и енергетике као и да Црна Гора нуди добре могућности за инвестиције у областима туризма и пољопривреде.

Премијер Марковић је истакао да је највећи интерес Црне Горе наставак градње аутопута и то одмах по завршетку приоритетне дионице. „Спремни смо да са НР Кином тражимо модел да обезбиједимо средства за ову капиталну инвестицију“ – рекао је премијер Црне Горе подсјетивши да обје владе пројекат аутопута не виде само као посао већ и као државне пројекте и да додатну повољност представља чињеница да је градња аутопута ка Црној Гори један од приоритета и Владе Републике Србије. Оцијењено је да је, поред аутопута, сарадњу најбрже могуће остварити на пројектима валоризације црногорских аеродрома и наших енергетских потенцијала.

Предсједник Сино-ЦЕЕ Холдинга је подсјетио да је за НР Кина за инвестиције у оквиру пројеката 16+1 и „Појас и Пут“ издвојила 10 милијарди долара капитала за улагање са циљем обезбјеђења додатних 50 милијарди кредитне подрске и оцијенио да Црна Гора има потенцијале и ресурсе да привуче дио тог новца.

На састанку је договорен наставак контаката на конкретним питањима.

Сино-ЦЕЕФ Холдинг инаугурисао је у новембру 2016. у Риги предсједник Владе НР Кине Ли Кећијангу присуству премијера Летоније Мариса Кучинскиса и то као платформу за економску сарадњу Кине и шеснаест држава Централне и Источне Европе.

Састанку су присуствовали и потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем мр Милутин Симовић и министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић, као и извршна директорка Сино-ЦЕЕ Холдинга за Европу Ђин Шен.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?