Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер примио власника Хотелске групе Иберостар Мигела Флушу Росеља

Služba za odnose s javnošćuПредсједник Владе Душко Марковић примио је шпанског бизнисмена Мигела Флушу Росеља (Мигуел Флуxà Росселлó), јединог власника Хотелске групе Иберостар, који је исказао заинтересованост за аквизицију конкретних туристичких ресурса у нашој земљи о чему ће, по данас постигнутом договору, бити накнадно преговарано.

Предсједник Владе се захвалио шпанском бизнисмену на присуству његовог реномираног ланца у Црној Гори оцијенивши да то представља снажан допринос туристичкој понуди наше земље. Премијер Марковић је информисао госта о економским кретањина и одличним досадашњим резултатима фискалне консолидације као и о пореским и другим повољностима инвестирања у Црну Гору, а нарочито у градњу и пословање хотела високе категорије. Премијер је указао на значај страних инвестиција као једном од предуслова за унапређење туристичке понуде, а тиме и подизање стандарда и квалитета живота грађана. У том контексту предсједник Владе је рекао да је његов кабинет на дневној бази доступан угледним инвеститорима. „За мене нема пречег посла од тога“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић.

На састанку је заједнички закључено да улагање у инфраструктуру, поготово што бржа квалитетна валоризација црногорских аеродрома, представља један од најбитнијих предуслова даљег развоја туризма у Црној Гори.

Хотелска група Иберостар посједује више од 100 хотела са 33.500 соба у 30 држава и више од 40 дестинација широм свијета међу којима однедавно и Хотел „Ривијера“ у Њивицама чије је отварање планирано за мај наредне године. Група која запошљава око 27.000 људи годишње оствари више од двије милијарде еура промета. Мигел Флуша Росељо је 581. на Форбсовој листи, а у Шпанији четврти по богаству које се процјењује на 4,4 милијарде еура.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?