Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић присуствовао отварању М-телове Дигиталне фабрике

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
    
  
  

Предсједник Владе Душко Марковић присуствовао је вечерас у Подгорицу отварању М-телове Дигиталне фабрике – првог ИЦТ Хуба у Црној Гори.

Дигиталну фабрику – јединствени центар за развој технолошког предузетништва и иновација – отврила је министарка економије Драгица Секулић.

Обраћајући се присутнима министарка Секулић је рекла да ново вријеме тражи нове приступе, нове технологије, нове идеје и нова размишљања.

„У сталној комуникацији са привредом добијам упите: зашто ми као управа не урадимо више на коришћењу модерних технологија? Зашто не повежемо системе Пореске управе, Царине, инспекција, дозвола? Дакле, наша привреда тражи употребу модерних технологија јер су јој неопходне. Замислите шта би било са туризмом да нема боокинга? Шта би било са куповином авионских карата да нема Амадеуса? Иновације више нијесу питање напретка него питање опстанка. Развој инивативних идеја је наша нужност, а привреди неопходност“ – рекла је министарка економије.

Министарка Секулић се захвалила директору М-тела Црна Гора Владимиру Лучићу на покретању овакве иницијативе истакавши посебност овог пројеката у времену општег пуког јурења за профитом.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?