Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе Зоран Пажин примио новоизабраног шефа представништва УНИЦЕФ-а у ЦГ Осаму Макавија Когалија

Објављено: 21.09.2017. 20:20 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
Видео: Састанак потпредсједника Владе Зорана Пажина и шефа представништва УНИЦЕФ-а у ЦГ Осаме Макавија Когалија - кадрови
 
Služba za odnose s javnošćuСарадња Владе Црне Горе и УНИЦЕФ-а је на одличном нивоу, оцијењено је на данашњем састанку потпредсједника Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зорана Пажина и Осаме Макавија Когалија, новоименованог шефа представништва УНИЦЕФ-а у Црној Гори.

На почетку састанка, потпредсједник Пажин је честитао г-дину Когалију на именовању на нову фукцију и захвалио се на подршци коју УНИЦЕФ дуги низ година пружа Црној Гори у области заштите права дјетета. Пажин је подсјетио на посебну важност подршке коју је УНИЦЕФ пружио приликом унапређења нормативно-правног оквира и то у области: јачања система малољетничког правосуђа, заштити права малољетних делинквената у кривичним поступцима, заштити од насиља у породици. Посебно је важно што су приликом израде Породичног закона, захваљујући експертској помоћи УНИЦЕФ-а, имплементирани најважнији међународноправни стандарди, рекао је Пажин. 

Господин Когали је оцијенио да је Црна Гора направила огроман напредак у области заштите права дјетета и истакао да ће УНИЦЕФ под његовим лидерством наставити да подржава Црну Гору посебно у области: имплементације законског оквира, изградњи капацитета, едукацији и подизању свијести о значају дјечијих права. Нагласио је да Црна Гора представља примјер у региону када је у питању заштита дјечијих права. 

Саговорници су изнијели заједничку визију у вези са приоритетима у области заштите права дјетета за наредни период и сложили се да има простора за даљи напредак Црне Горе у овој области. Због тога су сагласни да партнерство између Владе Црне Горе и УНИЦЕФ-а треба даље снажити и да за то постоји воља са обје стране. 

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?