Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење са 41. сједнице Владе Црне Горе

 

Влада Црне Горе одржала је данас 41. сједницу којом је предсједавао предсједник Душко Марковић.

На предлог Савјета за приватизацију и капиталне пројекте, Влада је усвојила Извјештај о резултатима преговора по основу међународног јавног тендера за давање у дугорочни закуп земљишта у својини државе Црне Горе и објеката у својини ХТП „Улцињска ривијера“ АД, Улцињ и донијела Одлуку о давању у дугорочни закуп тог комплекса. Одлуком се конзорцијуму Карисма Хотелс & Ресортс, који се пријавио као једини понуђач на јавном тендеру, даје у дугорочни закуп, на 30 година, земљиште у општини Улцињ укупне повшине 122.214 м², власништво државе Црне Горе, чији је корисник ХТП „Улцињска ривијера“ АД, Улцињ, на којем се налази комплекс хотела „Олyмпиц“, „Беллевуе“ (депаданси Цер, Борик и Авала), објекат ресторана и други пратећи садржаји, власништво „Улцињске ривијере“. Минимална закупнина за период трајања закупа од 30 година износи 450.000 еура годишње, а Инвестициони програм предвиђа, у периоду од 2017 – 2019. године, инвестиције у висини од 16,24 милиона еура, унапређење квалитета и пословања постојећих објеката комплекса до нивоа четири међународне звјездице. Планирана је и изградња нових објеката, тако да након испуњења лнвестиционог програма који је пројектован на укупан износ од 31,84 милиона еура, комплекс до 2027. године достигне капацитет од минимум 600 соба категорије четири међународне звјездице.

Усвојен је и Извјештај о раду Савјета за приватизацију и капиталне пројекте за период јануар – јун 2017. године, са Извјештајем о спровођењу Плана приватизације за период јануар-јун 2017. године.

Влада је донијела Одлуку о одређивању региона за производњу вина. Овим документом су одређени региони за производњу вина који представљају јединствено географско подручје, са приближно истим агроеколошким условима, карактеристичним сортиментом винове лозе и технологијом производње, који опредјелјују карактеристике вина. Доношењем ове Одлуке омогућено је географско означавање црногорских вина, које је у потпуности компатибилно са географским означавањем вина у Европској унији. За вино које добије заштиту географске ознаке на националном нивоу може се затражити заштита и на нивоу Уније и прије формалног чланства Црне Горе у ЕУ. Поред тога, ствара се основ за ефикасно функционисање тржишта, равноправну конкуренцију, очување повјерења и заштиту интереса потрошача, те постиже боља позиционираност и очување репутације црногорских вина на међународном тржишту.

Усвојена је Информација о активностима на реализацији приотитетних пројеката из области пољопривреде, ИИИ квартал 2017. године. У расправи је оцијењено да се реализација планираних пројеката срповоди планираном динамиком, уз интензивирање активности на пројектима који се финансирају из европских фондова.

Влада је издвојила 10.000 еура као израз солидарности и симболичне помоћи Сједињеним Мексичким Државама за санацију посљедица елементарних непогода које су погодиле ову пријатељску државу.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?