Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић примио директора Канцеларије Стејт дипартмента за Југоисточну Европу Метјуа Палмера

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Видео: Предсједник Марковић примио директора Канцеларије Стејт дипартмента за Југоисточну Европу Метјуа Палмера - кадрови

Предсједник Владе Душко Марковић примио је директора Канцеларије Стате Департмента за Југоисточну Европу Метјуа Палмера.

Заједнички је констатовано да Црна Гора и Сједињене Америчке Државе његују блиске односе којима је посебан печат дала љетошња званична посјета потпредсједника САД Мајка Пенса. Предсједник Марковић је поновио да наша земља посјету сматра историјском и оцијенио да је пријатељство двију држава утемељено на истинским вриједностима те да је због тога успјешно и трајно. Директор Палмер је истакао да су САД предложиле да Црна Гора буде домаћин Самита Америчко-јадранске повеље због регионалног лидерства Црне Горе, наше преданости европским вриједностима и визије коју дијеле Сједињене Америчке Државе и Црна Гора.

На састанку је заједнички оцијењена изузетно важном по регион Западног Балкана чињеница да је потпредсједник Пенс на Самиту још једном послао снажну поруку да Сједињене Америчке Државе остају посвећене овом региону.

Предсједник Марковић је информисао директора Палмера о приоритетима Владе и досадашњим резултатима рекавши да су у фокусу Владе финансијска консолидација и унапређење пословног амбијента као предуслови даљег развоја и подизања квалитета живота грађана. „Као Влада ухватили смо се већ на почетку мандата у коштац са озбиљним проблемима јавних финансија изазваних превасходно законима донијетим из политичких разлога без правних и економских основа“ – рекао је Премијер додајући да је фокусирање на економску политику већ резултирало респектабилним растом БДП-а, видним побољшањем пореске дисциплине и повећаним интересовањем реномираних инвеститора за Црну Гору. Директор Палмер је поздравио овакво опредјељење Владе. „Цијеним тај ваш фокус на економију" – рекао је директор Канцеларије Стате Департмента за Југоисточну Европу.

Говорећи о унутрашњој политици предсједник Марковић је информисао госта о реформама које се предузимају унутар администрације са циљем унапређења владавине права. Премијер се захвалио Сједнињеним Америчким Државама на економској и стручној помоћи Црној Гори посебно судској власти, тужилаштву и полицији.

На састанку је заједнички закључено да би престанак бојкота државних институција од стране опозиције био важан за даљи напредак Црне Горе. Директор Палмер је подсјетио да је потпредсједник Пенс снажно позвао опозицију да се врати у Парламент како би обављала своје посланичке дужности и репрезентовала гласаче који су их изабрали. У том контексту предсједник Марковић је поздравио дијалог који су са представницима опозиције покренули представници САД и ЕУ.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?