Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Пејовић разговарао са директором Канцеларије Стејт дипартмента за Југоисточну Европу Метјуом Палмером

Објављено: 21.09.2017. 23:14 Аутор: МИНИСТАРСТВО ЕВРОПСКИХ ПОСЛОВА

Služba za odnose s javnošću Министар европских послова Александар Андрија Пејовић разговарао је данас с директором Канцеларије Стејт дипартмента за Југоисточну Европу Метјуом Палмером.

Саговорници су размијенили мишљење о билатералној сарадњи и подршци САД-а Црној Гори у више различитих области, ситуацији у Црној Гори и региону.

Министар Пејовић је упознао директора Палмера с оствареним резултатима и даљим обавезама и плановима у процесу приступања ЕУ. Посебно је указао на реформе које Влада спроводи у области владавине права, а које су биле у фокусу пажње и у процесу приступања државе НАТО-у. Истакао је да се, захваљујући процесима европске и еуроатлантске интеграције, кроз усвајање и примјену најбољих стандарда и политика, те спровођење економских и социјалних мјера и реформи, Црна Гора развија и да се квалитет живота грађана унапређује.

Директор Палмер је честитао на приступању Црне Горе НАТО-у и изнио увјерење да ће чланство у Алијанси допринијети даљем развоју Црне Горе.

Палмер је, такође, изразио интересовање за напредовање Црне Горе према чланству у ЕУ истакавши да је ријеч о захтјевном процесу. Он је пренио поруку даље подршке САД- а за наставак успјешог спровођења реформи кроз различите програме сарадње.

Саговорници су, такође, размијенили мишљење о регионалној димензији сагласивши се о важности очувања стабилности и унапређења добросусједских односа, те снажењу сарадње на пољу унапређења економија и инфраструктуре Западног Балкана.

МИНИСТАРСТВО ЕВРОПСКИХ ПОСЛОВА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?