Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић на свечаности Дана рудара: Ви сте стуб енергетске стабилности ЦГ, Влада ради на повећању инвестиција у рударство

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću
 
Предсједник Владе Душко Марковић поручио је данас рударима у Пљевљима да Влада цијени њихову посвећеност и залагање у постизању што бољих резултата који директно утичу на развој црногорске привреде, да су рудари стуб енергетске стабилности Црне Горе јер је експлоатација угља у Пљевљима једна од водећих привредних дјелатности у Црној Гори да Влада предано ради на увећању инвестиција у рударство и тиме повећања животног стандарда рудара.

„Користим прилику да рударима упутим најискреније честитке уз изразе поштовања рударском позиву, који је једна од најтежих и најзахтјевнијих професија у нашој привреди. И да поручим да Влада цијени вашу посвећеност и залагање у постизању што бољих резултата који директно утичу на развој црногорске привреде. ... Рудари су стуб енергетске стабилности наше Државе, а ваши резултати значајно учествују и у њеном индустријском развоју. Експлоатација мрко-лигнитног угља из пљеваљских лежишта је једна од водећих привредних дјелатности у Црној Гори. ... Предано радимо да увећамо инвестиције у рударству и да кроз унапређење пословних прилика повећамо број запослених радника, и њихове зараде. А то ће директно утицати на услове рада и животни стандард наших рудара и њихових породица“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић у Пљевљима на Свечаној академији поводом Дана рудара Црне Горе.

Премијер је рекао да Црна Гора располаже значајним резервама угља, првенствено у пљеваљском и беранском басену, залихама боксита на југозападу земље, и резервама олово-цинканих руда углавном и рејонима Љубишње и Бјеласице.

„Дакле, Црна Гора има компаративне предности за даљи развој ове дјелатности, али он мора имати одрживу и дугорочну визију. Само одговорно планирање гарантује домаћински однос према нашим заједничким добрима, која су на располагању и овој, и генерацијама које долазе“ – рекао је предсједник Владе.

Премијер је закључио да је потребно уложити додатне напоре како бисмо паметно искористили ресурсе којима располажемо.

„Због тога нам је неопходна свакодневна посвећеност послу, а Влада ће наћи начина да и ова питања задржи у врху својих приоритета“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић у Дому Војске у Пљевљима на Свечаној академији поводом Дана рудара Црне Горе.

Свечаној академији присуствовали су, међу осталима, министарка економије Драгица Секулић и руководство Пљеваља на челу са предсједником Општине Мирком Ђачићем и предсједником Скупштине општине Тариком Гаџовићем.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Текст обраћања предсједника Владе на свечаности Дана рудара можете преузети овдје.
 
 
 
Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću
 
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?