Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић честитао изборну побједу канцеларки СР Њемачке Ангели Меркел

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић упутио је срдачне честитке савезној канцеларки СР Њемачке Ангели Меркел поводом изборне побједе Савеза партија ЦДУ/ЦСУ, који је предводила канцеларка Меркел.

„Овакав изборни резултат потврда је да њемачки бирачи снажно подржавају стратешки правац Ваше унутрашње и вањске политике, а истовремено отвара простор за даљу реализацију кључних економских и политичких циљева Ваше Владе.

Увјерен сам да ће то допринијети јачој и стабилнијој Европи, у којој ће и регион Западног Балкана наћи своје мјесто. Црна Гора је искрено и безрезервно посвећена таквој визији региона и Европе и желим и овом приликом да Вас увјерим да ћете у Влади Црне Горе и мени лично имати поузданог партнера у остварењу тог циља“ – наводи се у честитки премијера Марковића.

Предсједник Владе је изразио и снажан интерес Црне Горе за даљим јачањем билатералних односа двије земље на свим пољима, о чему су премијер Марковић и канцеларка Меркел детаљно разговарали јула ове године на маргинама Самита у Трсту.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

(Фотографија: Састанак премијера Душка Марковића и канцеларке Ангеле Меркел 12. јула 2017, на самиту WБ6 у Трсту)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?