Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана конференција за медије након 42. сједнице Владе Црне Горе

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Влада Црне Горе је на данашњој сједници утврдила Предлог закона о обезбјеђивању здравствено исправне воде за људску употребу. На конференцији за медије одржаној након сједнице, секретар Министарства здравља Никола Антовић истакао је да се здравствена исправност воде по први пут уређује посебним законом, као и да је предложени законски текст припреман уз широко учешће заинтересоване јавности и да је ускађен са одговарајућим регулативом Европске уније.

„Здравствено исправна и чиста вода обезбјеђује се предузимањем мјера и активности којима се одржавају или поправљају вриједности параметара здравствене исправности воде, обезбјеђивањем квалитета третмана воде, опреме и материјала који долазе у контакт с водом, као и заштитом свих изворишта и објеката за јавно водоснадбијевање“ – навео је Антовић.

Државни секретар Министарства одбране Слободан Филиповић саопштио је да је Влада донијела Одлуку о организацијско-формацијској структури и величини Војске Црне Горе.

Секретар Филиповић је истакао: „Оваква организационо - формацијска структура и величина Војске Црне Горе обезбјеђује наставак започетих активности у процесу даље интеграције у НАТО, као и даље унапређење способности са циљем одржавања интероперабилности са савезницима и партнерима. Такође, ова организационо - формацијска структура омогућава наставак рационализације, повећања ефикасности и подмлађивања кадрова“.

Генерална директорица Директората за правосуђе Министарства правосуђа Маријана Лаковић Драшковић изнијела је детаље о Акционом плану за имплементацију Стратегије реформе правосуђа 2014-2018, за период 2017-2018. године, који је данас усвојен.

„Стратешки циљеви предвиђени овом Стратегијом, дакле стартешке смјернице су јачање независности, непристрасности, одговорности правосуђа, јачање ефикасности правосуђа, црногорско правосуђе као дио европског правосуђа, јачање доступности, транспарентности и јавног повјерења у правосуђе, развој правосудних институција, као и других институција у функцији правосуђа“ - саопштила је Лаковић Драшковић.

Линк на конференцију за медије: хттпс://yоуту.бе/јн_9зп14Тус
   

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?