Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Пажин састао се са шефом Делегације Европског парламента у ПОСП-у Дејвидом Мартином

Објављено: 29.09.2017. 00:40 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreПотпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин састао се данас са Дејвидом Мартином, европским послаником и шефом Делегације Европског парламента у заједничком Парламентарном одбору за стабилизацију и придруживање (ПОСП) између Црне Горе и те институције ЕУ, у оквиру његове прве званичне посјете Црној Гори.

Потпредсједник Пажин упознао је саговорника са напорима које Влада Црне Горе улаже у правцу испуњавања свих неопходних услова за одржавање адекватног степена динамике у преговарачком процесу о чланству Црне Горе са Европском унијом. Потпредсједник је оцијенио позитивним једну нову енергију и оснажено интересовање Уније за политику проширења и задржавање става да ће приступање Унији бити засновано на мјерењу појединачних успјеха сваке државе појединачно. На интересовање саговорника, потпредсједник Пажин је саопштио да актуелна политичка ситуација у Црној Гори налаже одговарајући ниво свијести актера опозиције о потреби учешћа у политичком животу своје државе у оквиру Уставом успостављених институција. Пажин је подсјетио и на више пута поновљене позиве предсједника Владе опозиционим партијама да кроз дијалог у Скупштини буде пронађено заједничко рјешење за даље дјеловање опозиције у оквиру Скупштине Црне Горе.

Европосланик Мартин је саопштио да је јасно да Црна Гора напредује према Европској унији. Апострофирајући важност одрживог напретка у преговарачком процесу, он је саопштио да ће своје залагање усмјерити у правцу пуне подршке даљој интеграцији наше државе у ЕУ. Мартин је изразио очекивање да ће опозиција препознати важност свог учешћа у раду Скупштине Црне Горе, као и успостављања дијалога са представницима власти у наредном периоду.

Саговорници су дискутовали и о изазовима са којима се Црна Гора суочава у смислу мијешања Русије у изборни процес и јавни живот у Црној Гори. Заједнички је оцијењена неопходност омогућавања свакој држави да самостално и без утицаја трећих страна води своју унутрашњу и вањску политику, те да обезбиједи све неопходне услове за очување националне безбједности и заштиту грађана Црне Горе.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?