Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић отворио у Бијелом Пољу фабрику за производњу и прераду меса: Влада улаже додатне напоре у развој Сјеверног региона ЦГ

 
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
    
 
    
  
   
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
   
Предсједник Владе Душко Марковић отворио је у Бијелом Пољу фабрику за производњу и прераду меса компаније Франца у којој ће бити запошљено у првој фази 70 радника.

„Значајни су ефекти ове инвестиције за равномјернији регионални развој. Ово нарочито кроз допринос развоју у приоритетним областима: туризму, пољопривреди и прехрамбеној индустрији, као кључним за диверзификацију и проширење производне базе наше економије, нарочито на сјеверу. Инвестиција компаније Франца утицаће на повећање производње на индивидуалним газдинствима, а самим тим на проширење производног асортимана овог предузећа“ – рекао је предсједник Владе додајући да ће фабрика поред утицаја на локалну пољопривреду дати и нове развојне могућности у туризму и трговини, као повезаним гранама, што ће се одразити на економски раст.

„Да бисмо обезбиједили даљи економски раст и тиме побољшали квалитет живота наших грађана, Влада у континуитету ради на унапређењу амбијента за развој бизниса и економије, која ће свима пружити шансе за пословни успјех. У том смислу, посебно смо фокусирани на црногорске компаније и предузетнике“ – рекао је премијер додајући да ће Влада наставити да подржава компаније и ову компанију и све црногорске привреднике у погледу јачања њихових производних, прерађивачких и извозних капацитета, али и свих пословних иницијатива.

Предсједник Владе Душко Марковић је рекао да Црна Гора у првих шест мјесеци биљежи снажан раст економије, који је у другом кварталу 2017. године достигао 5,1%, а за пола године 4,2%. „То је једна од највиших стопа раста у Европи“ – рекао је предсједник Владе

Говорећи о развоју Сјеверног региона предсједник Владе је рекао да овакви пројекти на Сјеверу имају посебну вриједност.
   
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
    
„Управо због тога ћемо учинити додатне напоре да овај регион све више буде шанса за живот, а све мање изазов. Због тога је Влада повећала улагања у Сјевер, а то се посебно односи на саобраћајну инфраструктуру, са капиталним пројектом изградње аутопута Бар-Бољаре, као и кроз изградњу регионалних и локалних саобраћајница. На тај начин се преко 70% капиталног буџета државе опредјелјује за Сјевер. Значајне су инвестиције и у области образовања – кроз бољу доступност и квалитет образовних институција; унапређење здравствене заштите, развој културе и спорта, што подразумијева и изградњу важних инфраструктурних објеката у овим областима“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић.

Капацитет нове фабрике је 1.300 тона готовог производа. У фабрику је у првој фазу уложено око седам милиона еура. Нови производни погон је површине 4 000 м². План је да производи буду пласирани на црногорско и инострано тржиште и то у државе Европске уније.

Отварању фабрике присуствовали су потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем и министар пољопривреде и руралног развоја Милутин Симовић, министар финансија Дарко Радуновић и предсједник Општине Бијело Поље Александар Журић.

   
Текст обраћања предсједника Владе Душка Марковића можете преузети овдје.
     
    
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?