Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе примио министра унутрашњих послова и директора Управе полиције: Стање безбједности задовољавајуће, полицију треба додатно ојачати

Опште стање безбједности у Црној Гори је задовољавајуће и у складу са националним интересима упркос повременим угрожавањима усљед обрачуна организованих криминалних група – оцијењено је данас на састанку предсједника Владе Душка Марковића са министром унутрашњих послова Мевлудином Нухоџићем и директором Управе полиције Славком Стојановићем уприличеним поводом Дана унутрашњих послова.

Предсједник Владе је, честитајући празник свим припадницима Министарства унутрашњих послова и Управе полиције, истакао да су постигнути резултати и квалитетан рад полиције и надлежних служби допринијели подизању нивоа безбједности што препознају и грађани исказујући у истраживањима јавног мнијења пораст повјерења у полицију и наводећи у континуитету Управу полиције као једну од институција којој највише вјерују.

На састанку је указано на потребе даљег кадровског јачања и унапређења техничке и технолошке опремљености Управе полиције како би се она могла успјешно суочавати са све сложенијим изазовима пред којима се налази цио свијет. У том смислу је закључено да буџетом за 2018. годину треба предвидјети стварање претпоставки за квалитетно опремање служби надлежних за безбједност грађана и њихове имовине. „Полиција мора бити опремљена да би била ефикасна и да би представљала ауторирет“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић истакавши да ће се лично заложити да таква визија буде и реализована.

Као један од изазова препознато је стање у безбједности саобраћаја. Закључено је да опште повећање нивоа безбједности саобраћаја не може бити постигнуто само репресивним мјерама већ је потребно покренути ширу друштвену акцију са циљем едукације и промјене свијести.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?