Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић разговарао са предсједником Мађарске Јаношем Адером: Пријатељски односи продубљени чланством ЦГ у НАТО

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић и предсједник Мађарске Јанош Адер сагласили су се данас током разговора вођених у Подорици да су односи двију држава пријатељски и без отворених питања чему је посебан допринос дала помоћ и подршка Мађарске пружана Црној Гори током цијелог процеса учлањења наше земље у НАТО.

„Црна Гора веома цијени улогу Мађарске у процесу наше НАТО интеграције, једно вријеме и наше контакт-земље, те је наш успјех истовремено и ваш успјех“ – рекао је предсједник Марковић додајући да је Црна Гора у новом капацитету као чланица НАТО-а спремна да извршава све своје обавезе које проистичу из система колективне безбједности.

Предсједник Адер је посебно истакао добар тајминг нашег процеса учлањења у НАТО. „Донијели сте добру одлуку у право вријеме“ – оцијенио је предсједник Мађарске.

Информишући предсједника Мађарске о вањскополитичким приоритетима Црне Горе премијер Марковић је рекао да је наш фокус сада на европској интеграцији, а конкретан циљ да до средине наредне године отворимо сва преговарачка поглавља и уђемо у процес затварања поглавља односно окончања преговора. Предсједник Владе Црне Горе је у том контексту оцијенио охрабрујућим прошлонедјељне оцјене предсједника Европске комисије Жан-Клода Јункера и предсједника Француске Емануела Макрона о извјесном проширењу Европске уније.

Предсједници Марковић и Адер су током разговора вођеног за вријеме радног ручка размијенили мишљења о актуелној ситуацији у региону Западног Балкана и Европи.

На састанку је исказана обострана спремност и отворена могућност сарадње на одређеним пројектима из области заштите животне средине које би реномиране мађарске компаније изводиле у Црној Гори.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?