Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић честитао Дан Војске: одбрана слободе и заштита мира су идеје водиље црногорског војника

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Душко Марковић честитао је у име Владе и у своје име 7. октобар – Дан Војске Црне Горе наводећи да је то дан заштитника Државе, чувара њене независности и сваког њеног грађанина.

„Као што ће тај датум вјечно подсјећати на Туђемилску битку од прије скоро миленијум, тако ће се 2017. година памтити као година чланства Црне Горе у НАТО, чиме смо први пут у својој историји трајно обезбиједили државну независност, мир и безбједност. Зато овогодишња прослава у својој бити има посебну симболику, а ви војници први сте отворили врата Алијансе за своју државу! Снажним осјећајем припадности новом систему вриједности, увођењем модерних стандарда и учешћем у међународним мировним мисијама и операцијама, црногорски војници стали су уз раме са најорганизованијим војним системима данашњице“ – стоји у честитки премијера Марковића војницима, официрима и запосленима у Војсци Црне Горе.

Предсједник Марковић у честитки још наводи:

Поштовани војници,

Већ сам рекао да је наша Војска кроз историју увијек била на страни слободе, увијек бранитељ своје куће, увијек спремна да заштити мир – то је идеја водиља уграђена у биће црногорског војника!

Посвећеност коју показујете је за поштовање, а ваша оданост Држави и свом народу за понос вашим старјешинама, вашим породицама и сваком грађанину.

Честитам вам Дан војске и желим нове успјехе.

Нек је вјечна Црна Гора!

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

(Фотографије: Даниловград, касарна Милован Шарановић, 14. јун 2017.)

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?