Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић поручио руководству Општине Улцињ: Овај простор треба да покаже правац развоја цијеле Црне Горе

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
   
    
  
Предсједник Владе Душко Марковић оцијенио је данас у Улцињу на састанку са руководством Општине, на челу са предсјдником Општине Назифом Цунгуом и предсједником Скупштине општине Љором Нрекићем, да је Улцињ простор у којем је могуће веома брзо и јасно показати у којем правцу треба да иде Црна Гора када је у питању развој Државе.

„Развој Улциња на прави и одржив начин значајан је за развој цијеле Црне Горе. Ако успијемо да имплементирамо план Улцињ убрзо може бити најбогатија општина у Црној Гори“ – рекао је премијер Марковић.

На састанку којем су присуствовали и министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка и потпредсједници Општине Улцињ Васо Радовић, Ариан Мурати и Хатиџе Ђони (Хадиxхе Гјони), истакнуто је да коалициона власт у Улцињу функционише одлично и да је захваљујући томе у протеклих годину и по од потписивања коалиционог споразума покренута или убрзана реализација низа пројеката: главне саобраћајнице Улцињ – Владимирске Круте, кружног тока код сједишта Општине, трафостанице, изградња Рибље пијаце, моста Доње Миде, расвјете за Стари град и др. као и да је припремљено 19 планских докумената чије се усвајање очекује у наредних пола године.

Предсједник Владе је у вези са тим рекао да је охрабрен и обрадован тиме како је власт у Улцињу одредила приоритете. „То је прави приступ. Нема развоја без инфраструктуре“ – рекао је премијер Марковић.

Предсједник Општине је информисао премијера о оствареним уштедама и чињеници да локалне финансије након ранијих дугова сада фукнционишу добро уз редовно измирење свих обавеза, што је Премијер оцијенио резултатом за поштовање.

На састанку је подржана идеја о градњи спортског стадиона у Улцињу, булевара као и пута за Штој. Договорено је образовање групе стручњака која би требало да Републиком Албанијом да покрене преговоре о проширењу граничног прелаза Сукобин – Мурићан (Муриqан).

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?