Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић упутио писмо директорици ОДИХР-а

Амбасадорка Црне Горе при ОЕБС-у у Бечу Славица Милачић уручила је писмо предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића директорици Канцеларије ОЕБС-а за демократске институције и људска права (ОДИХР) Ингибјорг Солрун Гисладотир, у којем је обавјештава да је Демократска партија социјалиста, са својим коалиционим партнерима, покренула иницијативу за рад на имплементацији препорука ОЕБС/ОДИХР садржаним у коначном извјештају Посматрачке мисије на прошлогодишњим парламентарним изборима у Црној Гори.

Предсједник Марковић навео је да Влада не жели овим послом да се бави једнострано, имајући у виду да је бојкот деликатно питање, већ да са своје стране изражава спремност да пружи пуни допринос унапређењу изборне легислативе кроз имплементацију препорука ОЕБС, као и да се обезбиједи сагласност свих политичких партија на овом задатку од националног интереса, не доводећи га у везу са односом опозиције према редовном раду Парламента.

„Зато мислимо да је ОДИХР најбоља адреса са које можемо очекивати подршку и помоћ да се са тако респектабилног нивоа обезбиједи позив за састанак са свим парламентарним политичким партијама на коме би се разговарало о заједничком раду на усвајању препорука“ – наводи се у писму премијера Марковића директорици ОДИХР-а Ингибјорг Солрун Гисладотир.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?