Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић: Реструктурирање Монтенегро Аирлинеса у току, поједини политичари желе да направе штету

Видео: Одговор потпредсједника Владе Милутина Симовића на питање новинара у вези са Монтенегро Аирлинесом
 
Потпредсједник Владе Милутин Симовић изјавио је да је у току спровођење програма реструктурирања Монтенегро Аирлинеса, а да поједини политичари зарад једнократног политичког интереса желе да направе штету националној авио компанији.

„Не треба појашњавати оно што је свима јасно, а што је неко у међувремену заборавио, да је програм реструктуирања Монтенегро Аирлибнеса усвојен 2012, а да је потврђен у фебруару ове године и да још важи садржај тог реструктурирања, као и финансијски израз који је требао да обезбиједи програм реструктурирања, укључујући и дио који је предмет посљедње одлуке Владе. Сигуран сам да сви зјаедно морамо да препознамо о чему се овдје ради. Због простог, једнократног, политичког интереса жели се направити штета једној компанији, и то не било којој, него националној авиокомпанији, али и више од тога. Са тим идејама жели се направити штета укупно Црној Гори и буџету државе”, казао је потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем Милутин Симовић у уторак приликом радне посјете Затријепчу одговарајући на питање ТВ Црне Горе да проментарише изјаву посланика Социјалдемократске партије Рашка Коњевића.

Потпредсједник Симовић је рекао да не треба превише трошити енергије за појашњавање онога што би требало да је јасно.

„Требало би да буде јасно и Коњевићу и свима који би требали да имају сјећања на оно што је историјат формирања, развој и проблема у тој компанији, да се сјете да су својим значајним временом боравка у органима управљања том компанијом … треба да се сјете да је пет чланова предсједништва СДП било у континуитету у органима управљања тог привредног субјекта и других који су органски повезани – Монтенегро Аирлинес и Аеродроми Црне Горе” – рекао је потпредсједник Владе.

Потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем је подсјетио да Монтенегро Аирлинес значајно доприноси туристичком производу Црне Горе, да је само у овој годин и национална авио компанија превезла 550.000 путника и да је директно и индиректно допринијела са 165 милиона еура, као и да је план за идућу годину превоз 620.000 путника и допринос од 200 милиона еура.

„Зашто се жели лоше, зашто се протежира тако лоша идеја да ова компанија преко ноћи нестане, да се уведе стечај и да се штета која се мјери десетинама милиона еура покрива из буџета. Зашто се жели штета својој држави” – казао је потпредсједник Симовић питајући да ли појединачни политички интерес вриједи свега тога.

„Мислим да не вриједи, мислим да треба да се нађемо тамо гдје треба, у институцијама система, у парламенту, гдје треба сви заједно да уксртимо аргументе и заједно тежимо напретку. То је наша мисија и обавеза. Остављам господина Коњевића, његовим суботњим конференцијама за штампу, остављам га да чита неке папире које добија на знан начин, остављам господина Коњевића да маше папирима који имају степен заштите, остављам га свему томе. Али га молим, њега и остале да не чине штету компанијама и укупној нашој економији” – поручио је потпредсједник Владе Милутин Симовић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?