Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Постављени први стубови жичаре шестосједа на локацији „Колашин 1600“

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Постављено је данас шест од петнаест стубова жичаре шестосједа К8/Д6Ц на локацији „Колашин 1600“. Конзорцијум „Еминент-Доппелмаyр“ почео је прије мјесец градњу жичаре на овој локацији.

Вриједност изградње четири километра скијашких стаза и жичаре је 9 милиона еура. У оквиру те цијене је и израда пројекта вјештачког осњеживања.

На локацији „Колашин 1600“ планирана је изградња туристичког ски ризорта, са пратећим садржајима укупне вриједности 20 милиона еура.

Поред градње жичаре у току је изградња пута од локације „Колашин 1450“ и „Колашин 1600“. Завршени су земљани радови, у току је друга фаза. Укупна вриједност радова је 2 милиона еура. Такође је у току градња базне станице вриједне 1,5 милиона еура.

Већ је изграђена трафо-станица „Језерине“ која ће служити за снабдијевање електричном енергијом оба комплекса – „Колашин 1450“ и „Колашибн 1600“.

Зона планинског центра „Колашин 1600“ се налази у јужном дијелу подручја Бјеласице на територији општине Колашин, површине 27,19 Ха. Базно насеље планинског центра састоји се од зоне са објектима Централног насеља са хотелима, апартманима, рецепцијом и јавним садржајима, зоне засебних групација са објектима једнопородичних смјештајних јединица и површина за полазиште ски лифтова. Земљиште је својина државе Црне Горе.

Локација је детаљно разрађена просторним планом посебне намјене Бјеласица и Комови и Детаљном разрадом локалитета „Колашин 1600“.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Видео: хттпс://yоуту.бе/ЦхРсРф3хдМо

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?