Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић посјетио КЦЦГ: Грађанима се у водећој здравственој установи пружа квалитетан медицински третман

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

 
  
   
   
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
    
Предсједник Владе Душко Марковић обишао је у петак обновљене објекте Клиничког центра Црне Горе – Институт за болести дјеце, Клинику за очне болести и Клинику за болести срца.

Премијер је у разговору са директорком Клиничког центра Зорицом Ковачевић, директорком Института за болести дјеце мс. сц. др Соњом Милашиновић, управником Клинике за очне болести др Харисом Кујунџићем и начелницом Центра за кардиологију Проф. др Љиљом Мушић као и са љекарима, медицинским сестрама и пацијентима изразио задовољство резултатима реконструкције бројних објеката у Клиничком центру и модернизацијом медицинске опреме.

У разговору је исказано задовољство предсједника Владе и руководства Клиничког центра резултатима оствареним у протеклих десет мјесеци уз оцјену да је грађанима Црне Горе у водећој медицинској установи у земљи обезбијеђен квалитетан медицински третман.

Руководство Клиничког центра информисало је предсједника Владе са чињеницом да се медицински кадар обнавља запошљавањем младих љекара којима је омогућено усавршавање у иностранству. Оцијењено је даје сарадња КЦЦГ са Фондом за здравствено осигурање одлична и да захваљујући томе грађни Црне Горе добијају знатно побољшане здравствене услуге.

Премијер Марковић је на крају посјете информисао руководство Клиничког центра Црне Горе о томе да ће Влада кроз буџет за наредну годину снажно подржати наставак модернизације и унапређење свих аспеката рада Клиничког центра Црне Горе.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Изјава предсједника Владе Душка Марковића:
  
Данас сам посјетио Клинички центар на позив директорице Ковачевић и њеног тима и имао јединствену прилику да се увјерим у резултате које су остварили ових неколико мјесеци, у њихову посвећеност и визију да КЦЦГ буде централно мјесто у којем ће грађани имати сигурну здравствену заштиту и који ће омогућавати сваку другу врсту подршке која се тиче њиховог здравља.

Оно што је веома важно јесте да се данашњи менаџмент у КЦЦГ у ухватио у коштац са бројним изазовима, слабостима и недостацима и у веома кратком року направио импресивне резултате. Обишао сам Дјечју болницу. Посебно ме радују изведени радови, опремљеност и ниво здравствене услуге у Дјечјој болници. Обишао сам такође Очну клинику и неке друге клинике и увјерио се у импресивни резултат који је менажмент КЦЦГ са љекарима и особљем направио у овом кратком периоду.

Квалитет здравствене заштите један је од приоритета ове Владе. Од кључних приоритета је здрава нација као основ укупног напретка у друштву, а КЦЦГ слиједи то опредељење Владе и ту визију.

Желим да са овог мјеста упутим поруку и другим здравственим установама у друштву и када су у питању болнице и домови здравља да је неопходно да се угледају и да слиједе визију и напоре КЦЦГ како бисмо на нивоу цијеле Црне Горе имали свеобухватну и квалитетну здарвствену заштиту.

Влада и ја лично слиједимо ово што сам видио и што ће да се ради у будућности, посебно када је у питању техничко опремање КЦЦГ.

Влада ће то и буџетом за 2018. годину снажно подржати, а истовремено ће иницирати преко Министарства здравља директније учешће и одговорнији приступ да се развојна визија ове инстутуције доведе до краја.

Честитам вам још једном. Озбиљни резултати и озбиљан рад, значајна средства уложена – близу два милиона еура из донаторске подршке са оним што је Влада издвојила то је већ неколико милиона еура – и имао сам прилике да се увјерим да су то средства која су уложена и усмјерена на квалитет здравствене услуге.

На клиникама сам чуо људе, пацијенте који изражавању одушевљење и захвалност за оно што им се пружа у КЦЦГ. Сматрају то европским и свјетским нивоом. Због тога заиста све честитке, свака подршка. Изузетно задовољан данас одлазим са ове институције са још чвршћим увјерењењем да овај тим треба подржати и да овај напор и ову визију треба слиједити са нивоа Владе.

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreИзјава директорке КЦЦГ Зорице Ковачевић:

Данас смо имали задовољство да је у посјети био премијер Владе, господин Душко Марковић, који је имао прилике да се увјери шта је то нови менаџмент Клиничког центра радио у посљедњих десет мјесеци. Резултат свега тога је, уз прије свега подршку Владе Црне Горе и привредника у Црној Гори који су исказали интерес да на наше захтјеве изађу у сусрет у са близу 1.500.000 еура донаторских средстава то да смо упристојили и набавилии савремену опрему, све у циљу пружања квалитетне здравштвене заштите пацијентима Црне Горе.

Наставићемо и даље да радимо, наравно уз подршку премијера и Владе Црне Горе и људи добре воље, урадићемо све оно што је неопходно да Клинички центар прије свега врати повјерење грађана Црне Горе. Моја порука је данас у присуству премијера да се овдје ради веома савјесно, одговорно, да се ради квалитетно, да о проблемима са којима се суочавамо отворено говоримо, и решавамо их у ходу.

Моја је порука да грађани Црне Горе треба да се поносе Клиничким центром и људима који раде у Клиничком центру.
     
      
    
    
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?