Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић у званичној посјети Републици Македонији

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
  
Предсједник Владе Душко Марковић допутовао је у Скопље у званичну посјету Републици Македонији на позив предсједника Владе Македоније Зорана Заева.

У част премијера Марковића испред сједишта Владе Републике Македоније приређен је свечани дочек.

Премијери Марковић и Заев воде разговоре у четири ока након којих ће им се придружити и чланови делегација двију држава.

Очекује се да ће неке од тема разговора бити продубљивање билатералне сарадње двију пријатељских држава путем дефинисања конкретних заједничких активности и пројеката чија би се реализација могла очекивати у предстојећем периоду, размјена мишљења о актуелним билатералним, регионалним и међународним темама, као и разговор о питањима од значаја за евроатлантску интеграцију Републике Македоније.

Након званичних разговора премијери Марковић и Заев даће изјаве за јавност и одговорити на питања црногорских и македонских новинара.

Касније данас предсједник Владе Црне Горе разговараће и са предсједником Републике Македоније Ђорђем Ивановим.

Премијер Марковић посјету Македонији продужава и у уторак када ће учествовати у раду Самита 100 пословних лидера Југоисточне Европе који се одржава у Скопљу 16. и 17. октобра на тему „Нови договор за ново вријеме: Може ли Регион да се такмичи у глобалном миљеу“.

Са предсједником Владе у посјети Републици Македонији је и министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?