Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пажин – Калавера: Црна Гора остаје лидер у региону по питању европске интеграције

Објављено: 16.10.2017. 20:15 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Видео: Састанак Пажин – Калавера - кадрови

Služba za odnose s javnošćuПотпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин састао се данас директорком за Западни Балкан у Генералном директорату Европске комисије за сусједство и преговоре о проширењу Хеновевом Руиз Калавером.

Потпредсједник Пажин упознао је саговорницу са најновијим активностима и напорима црногорских институција, који се улажу у правцу јачања система владавине управа у Црној Гори. Потпредсједник је оцијенио да су Влада и све институције за спровођење закона у потпуности спремне за почетак нове фазе у преговарачком процесу, која подразумијева стварање основа за добијање мјерила за затварање преговора у поглављима 23 и 24.

Представница Европске комисије Калавера је подсјетила на охрабрујуће ријечи предсједника Европске комисије у правцу јачања политике проширења Европске уније. Она је нагласила да Европска унија жели да повећа број свој чланица и да је Црна Гора лидер у процесу интеграције, након које слиједе остале државе из региона. Информисала је о плановима Европске комисије у односу на преговарачки процес Црне Горе са Европском унијом и напорима који се улажу у правцу подршке јачању владавине права, реформе јавне управе и економског напретка.

Калавера је поздравила напоре Владе који се улажу у правцу стварања основа за даље унапрјеђење изборног система. Подсјећајући да су прошлогодишњи парламентарни избори од свих релевантних међународних адреса оцијењени као фер и демократски, потпредсједник Пажин је указао да је Влада у потпуности спремна да пружи свој допринос додатном јачању правног оквира, кроз пуну имплементацију свих препорука ОЕБС/ОДИХР-а.

Заједнички су препознати простор и даљи конкретни кораци за јачање капацитета у областима које су значајне за преговарачке процес, али и по конкретним питањима која утичу креирање процјена о напретку Црне Горе на путу ка Европској унији. Препознај је простор и за јачање координације активности по питању ИПА подршке у наредном периоду.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?