Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

СКОПЉЕ: Премијер Душко Марковић разговарао са представницима црногорске дијаспоре и почасним конзулима ЦГ у Републици Македонији

Видео: Предсједник Владе Душко Марковић са представницима црногорске дијаспоре у Републици Македониј - кадрови
    
Предсједник Владе Душко Марковић поручио је данас у Скопљу са представницима црногорске дијаспоре у Македонији да ће држава Црна Гора увијек бити уз своје исељенике, а почасним конзулима наше земље у Македонији указао на значај њихове улоге у промоцији Црне Горе у овој земљи.

На састанку са Борисом Попиводом, предсједником Црногорске заједнице у Републици Македонији и Медом Балићем, предсједником Савеза исељеника из Црне Горе у Републици Македонији било је ријечи о активностима наше заједнице и о њиховој сарадњи са црногорским институцијама.

Премијер је упознао наше исељенике са политичком и економском ситуацијом у Црној Гори као и са приоритетима и оствареним резултатима Владе. У том контексту истакнуто је да је чланство Црне Горе у НАТО-у значајно допринијело међународном угледу наше земље али и повећаном интересовању инвеститора за наше потенцијале.

Представници исељеничких организација честитали су Влади и предсједнику на досадашњим успјесима и истакли да посебно важним држе очување грађанског концепта државе Црне Горе.
 
Služba za odnose s javnošću
      
      
Предсједник Владе разговарао је и са почасним конзулима Црне Горе у Републици Македонији Милорадом Андријашевићем и Бранком Азевским.

Почасни конзули оцијенили су да постоји велики простор за јачање црногорско-македонске економске сарадње. Указано је на значај улоге почасних конзула у промоцији црногорских привредних, инвестиционих, туристичких, културних и других потенцијала наше земље. На састанку је било ријечи и о потреби отварања директне авионске линије Подгорица – Скопље.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?