Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

СКОПЉЕ - Премијер Марковић на Самиту 100: Региону Западног Балкана потребни су стварање нове вриједности, јаче међусобне везе и храбро доношење одлука

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
 
                                                                                    
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић изјавио је данас у Скопљу на Самиту 100 пословних лидера Југоисточне Европе на којем учествује заједно са премијерима Републике Македоније Зораном Заевим, Албаније Едијем Рамом и предсједавајућим Савјета министара Босне и Херцеговине Денисом Звиздићем да су региону Западног Балкана потребни стварање нове вриједности, јаче међусобне везе и храбро доношење одлука.

„Највећи изазов је данас стварати нову вриједност. Моја Влада је посвећена политикама које стварају развој и нову вриједност“ – рекао је предсједник Марковић говорећи на Самиту чија је тема „Нови договор за ново вријеме: Може ли Регион да се такмичи у глобалном миљеу“.

Говорећи о потреби бољег повезивања унутар нашег региона премијер Марковић је рекао да живимо једни поред других али да тешко долазимо једни до других. „Денис (Звиздић, предсједавајући Савјета министара БиХ) је стигао у Скопље преко Истанбула“ – рекао је премијер Марковић истичући да је у нашем региону потребно развити инфраструктуру.

Предсједник Владе Црне Горе посебно је истакао важност скупова попут данашњег у Скопљу.

„Овакви скупови и сугестије које долазе од пословне заједнице кроз посебно фокусиране теме су најбољи приступ и најбоља подршка одговорним владама да мијењају стање и да обезбиједе квалитетнију валоризацију сопствених ресурса“ – рекао је премијер Марковић.
      
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
                                 
Предсједник Марковић је указао на још један проблем.
                
„Владе су спремне да прихвате ваше сугестије, али није само у владама које су спремне да привхате одлуке пословне заједнице. Проблем је у нашим администрацијама. Ту су потребне реформе“ – рекао је премијер Душко Марковић на Самиту 100.

Предсједник Марковић је закључио излагање на Самиту оцјеном да регион Западног Балкана и свака земља унутар тог региона више нема дилему у којем стратешком правцу треба ићи.

„То је западни систем вриједности“ – рекао је премијер Марковић додајући да та чињеница дефинише наше кључне реформе и да ће – ако не будемо имали дилема – резултат доћи без потребе да се земље региона међусобно такмиче.
       
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
 
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?