Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана пета сједница Комисије за валоризацију пољопривредног земљишта у државној својини

На други јавни позив за учешће на тендеру за давање у закуп непокретности на локацији КО Шас, Општина Улцињ, који је 22. септембра објавила Комисија за валоризацију пољопривредног земљишта у државној својини, пристигла је једна понуда – компаније “Воли траде”, констатовано је данас на отварању понуда.

На данашњој, петој по реду, сједници Комисије отворена је понуда, уз присуство представника понуђача. Констатовано је да је понуда достављена на вријеме, и формиран је посебан радни тим који ће оцијенити формалну исправност понуде, у циљу даљег спрођења поступка одлучивања о прихватљивости понуде.

Подсјећамо да је у јавном позиву за давање у закуп на локалитету Шас понуђено око 70 хектара пољопривредног земљишта, у циљу валоризације тог земљишта, а на бази претходне заинтересованости већег броја инвеститора. На први јавни позив за учешће на тендеру за давање у закуп ове парцеле, објављеном 22. јуна није била достављена ни једна понуда, након чега је Комсија предложила Влади расписивање новог јавног позива.

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић, у својству предсједника комисије, током данашње сједнице, изразио је задовољство због пристигле понуде, исказујући увјерење и очекивање да је ово реално могући пут за валоризовање значајног, а неискоришћеног, пољопривредног комплекса.

Потпредсједник Симовић је нагласио да ће Влада наставити са валоризацијом пољопривредног земљишта у државном власништву. Истакао је и очекивање да ће овај поступак наићи на све већу заинтересованост инвеститора.

У том правцу, на данашњој сједници, размотрени су нацрти тендерске документације за давање у закуп државног пољопривредног земљишта на још три локалитета, у општинама Улцињ и Котор и на територији Главног града Подгорице, укупне површине од око 200 хектара.

Након спровођења даље процедуре и одлука Владе, јавни тендери ће веома брзо бити објављени, што би, према ријечима потпредсједника Симовића, у коначном требало да допринесе даљем расту пољопривредне производње, повећању конкуретности сектора пољопривреде и отварању нових радних мјеста.

Констатовано је значајним што ће се кроз валоризацију једног од ових локалитета ући у поступак санације опожарене површине од 150 хектара и његову валоризацију кроз пољопривредну производњу.


Комисија за валоризацију пољопривредног земљишта у државној својини

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?