Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Генерални секретар ИНТЕРПОЛА у посјети Црној Гори: Црна Гора лидер у коришћењу нових сервиса ИНТЕРПОЛ-а.

Објављено: 18.10.2017. 22:56 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
         
Потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин састао се данас са генералним секретаром ИНТЕРПОЛ-а Јиргеном Штоком, у оквиру његове званичне посјете Црној Гори.

Потпредсједник Пажин је саопштио да је Црна Гора у потпуности посвећена испуњавању циљева ИНТЕРПОЛ-а и да смо захвални што смо у могућности да користимо информационе системе и базе података ове значајне глобалне организације. Осврћући се на досадашње резултате, потпредсједник је казао да је довољан показатељ колико Црна Гора користи расположиве системе ИНТЕРПОЛ-а тај и што је само у овој години у Одсјеку за међународну сарадњу Управе полиције Министарства унутрашњих послова обрађивано скоро 35.000 предмета, а да је у оквиру тих предмета остварено скоро 50.000 комуникација. Потпредсједник је изразио пуну посвећеност црногорске Владе даљем унапрјеђењу сарадње са овом глобалном полицијском организацијом и спремност Црне Горе да настави са коришћењем постојећих и нових система за размјену информација.

Генерални секретар ИНТЕРПОЛ-а Јирген Шток саопштио је да је Црна Гора лидер у коришћењу нових сервиса ИНТЕРПОЛ-а. Шток је констатовао да је Канцеларија НЦБ ИНТЕРПОЛ Подгорица јединствени примјер међу чланицама који користи све важне системе ове глобалне платформе за размјену информација. Он је подсјетио да је Црна Гора корисник и нових пројеката ИНТЕРПОЛ-а, те изразио спремност да такав степен укључености Црне Горе буде омогућен и у склопу планираних програма сарадње те међународне полицијске организације. Шток је посебно поздравио посвећеност и политичку подршку Владе Црне Горе ресорним органима задуженим за сарадњу са ИНТЕРПОЛ-ом.

Саговорници су заједнички апострофирали важност пуне посвећености свих држава чланица ИНТЕРПОЛ-а испуњавању постављених циљева сарадње и јачања међусобног повјерења. Закључено је да нови глобални изазови и безбједносне пријетње изискују заједнички одговор свих држава чланица, посебно када су у питању борба против тероризма и сузбијање дјеловања организованих криминалних група на међународном нивоу.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?