Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана конференција за медије након 45. сједнице Владе Црне Горе

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Влада је на данашњој сједници усвојила Информацију о стању животне средине у Црној Гори са предлогом мјера за смањење негативног утицаја на животну средину, која осликава генерално стање животне средине у Црној Гори за 2016. годину.

Генерална директорица Директората за животну средину Ивана Војиновић на конференцији за медије одржавој након сједнице, упознала је јавност са основним налазима овогодишњег програма мониторинга.

„На бази оцјене постојећег стања животне средине дефинише се и сет предлога мјера у циљу смањења негативног утицаја на животну средину одредјених активности које су уочене, као и уоченог негативног тренда и, са друге стране се дефинише посебан Акциони план у коме се надлежне институције задужују да реализују нужне и неопходне мјере, како би се стање животне средине у Црној Гори додатно унапређивало и побољсало”- казала је генерална директорица Директората за животну средину.

Војиновић је нагласила да овогодишња Информација представља резултат реализације годишњег програма мониторинга свих сегмената животне средине – воде, вадуха, земљишта, морског екосистема и биодиверзитета и резултат прикупљених података од свих надлежних државних органа у области животне средине и јединица локалне самоуправе.

Генерални директор Директората за опште средње, средње стручно и образовање одраслих Вељко Томић упознао је јавност са Информацијом о практичном образовању код послодаваца у школској 2017/2018. години, усвојеној на данашњој сједници Владе.

Томић је нагласио да Информација представља изазов и одговор система образовања на сталну и констатну потребу усклађивања образовања са тржиштем рада.

„Од ове школске године на нивоу државе Црне Горе око 40 одсто свих уписаних средњошколаца на нивоу трећег нивоа образовања ће ући у систем дуалног образовања, што значи да ће цјелокупну практичну наставу реализовати код послодаваца а теоријски дио наставе ће се реализовати у оквиру школе”- рекао је генерални директор Директората за опште средње, средње стручно и образовање одраслих.

Оцијенивши да су након десет година створене претпоставке да се на цјеловит, системски свеобухватан начин отпочне са поновном примјеном дуалног образовања у образовању Црне Горе, Томић је нагласио да је за програм дуалног образовања у Црној Гори било заинтересовано око 115 послодаваца, те да је ријеч о најпрестижнијим хотелским ланцима као и другим секторима привреде.

Линк на конференцију за медије: хттпс://yоуту.бе/yИм88ФqнБО4

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?