Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Састанак Марковић – Брауни: ЦГ заинтересована за позитивна искуства Антигве и Барбуде у увођењу економског држављанства

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
      
Предсједник Владе Душко Марковић састао се у петак током Глобал Цитизен Форума 2017 са премијером Антигве и Барбуде Гастоном Браунијем који је учесник овог престижног догађаја.

Захваливши се премијеру Браунију на боравку у Црној Гори предсједник Марковић је исказао солидарност наше земље са народом Антигве и Барбуде који је недавно претрпио катастрофална разарања дејствима орканâ Ирма и Марија.

Премијери Марковић и Брауни оцијенили су да мале државе попут Црне Горе и Антигве и Барбуде имају довољно простора за сарадњу на глобалним питањима попут климатских промјена и да данашњи састанак треба да означи почетак директне сарадње двију држава.

„Иако је Црна Гора на другој хемисфери имамо доста тога заједничког“ – рекао је премијер Брауни.

Предсједници Марковић и Брауни закључили су да двије земље чија је доминантна привредна грана туризам могу сарађивати и на размјени искустава као и у привлачењу реномираних инвеститрора.
 
Премијер Брауни охрабрио је Црну Гору у спровођењу плана увођења економског држављанства рекавши да је његова земља за четири године од како је кренула са сличним програмом успјела да привуче значајне инвестиције обогаћивањем понуде као и да диверсификује економију.

„Данас се 20 одсто нашег БДП-а заснива на посљедици наше одлуке да уведемо економско држављанство“ – рекао је премијер Брауни додајући да пројекат није произвео ни једну негативну посљедицу.

Предсједник Марковић изразио је посебно интересовање за позитивна искуства Антигве и Барбуде у реализацији програма економског држављанства.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?