Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић и амбасадор Цуи потписали писма размјене између Владе Црне Горе и Владе НР Кине

Објављено: 20.10.2017. 18:00 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                
Потпредсједник Владе Црне Горе за економску политику и финансијски систем и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић и амбасадор Народне Републике Кине у Црној Гори Цуи Џивеи потписали су данас, 20. октобра 2017. године, писма размјене између Владе Црне Горе и Владе НР Кине о реализацији студије изводљивости пројекта реконструкције Моста на Ђурђевића Тари.

Размјена писама представља имплементацију Споразума о привредно-техничкој сарадњи двије земље, којим је усаглашено да Влада НР Кине обезбједи 20 милиона јуана, што је око 2,55 милиона еура, бесповратне помоћи за реконструкцију Моста на Ђурђевића Тари и друге пројекте.

Кинеска страна ће у Црну Гору упутити експерте који ће израдити нацрт студије изводљивости реконструкције, у циљу што скоријег спровођења.

Потпредсједник Симовић и амбасадор Цуи су констатовали да двије земље његују добре и пријатељске односе, који се развијају на свим пољима сарадње од обостраног интереса. Данашња размјена писама је додатна потврда таквих односа и доказује спремност да се постигнути договори и споразуми реализују у предвиђеним роковима.

Најављено је даље продубљивање сарадње, посебно у области туризма, пољопривреде, саобраћаја, енергетике и инфраструктуре. 

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?