Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање на допис учесника Wилд Риверс Цамп 2017

Поводом програмског садржаја објављеног у уторак, 24. октобра 2017. године у дневном листу „Вијести“ под насловом „Ви сте риболовац, спасите ријеке од мХЕ“ у којем се наводи да су „учесници кампа Wилд Риверс Цамп 2017“ писменим путем затражили од предсједника Владе Душка Марковића „да се заложи за заштиту ријека и спријечи даљу девастацију природе изградњом малих хидроелектрана“ ради цјеловитог информисања јавности Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе указује на сљедеће:

Основни циљеви политике подстицања производње електричне енергије из обновљивих извора везани су управо за екологију и одрживи развој. У том смислу, Влада неће имати никакву толеранцију када је ријеч о евентуалној девастацији простора и нарушавању стања животне средине.

Како пројектовању и градњи сваке мале хидроелектране претходи, међу осталим, и анализа утицаја на животну средину, од инвеститора се очекује да поштују задате услове. Бављење дјелатностима од јавног интереса, попут производње електричне енергије, захтијева висок ниво друштвене одговорности. Посебан сензибилитет очекујемо у односу на еколошке и социјалне аспекте реализације сваког појединачног пројекта.

Надлежни органи помно прате реализацију овог програма и реаговаће у складу са својим законским овлашћењима.

У проналажењу оптимума између енергетских, еколошких и развојних потреба нашег друштва, рачунамо на искрен и конкретан допшринос и подршку цивилног сектора.

Кабинет предсједника Владе отворен је за непосредне сугестије. Конкретно, питање изградње малих хидроелектрана на водотоцима који граде ријеку Злоречицу биће сагледано са дужном пажњим у најкраћем могућем року и биће пропраћено адекватном реакцијом надлежних органа.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?