Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Павлова Пажину: Чињеница је да је Црна Гора много напредовала

Објављено: 25.10.2017. 23:58 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Služba za odnose s javnošćuПотпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику и министар правде Зоран Пажин састао се данас, током боравка у Републици Бугарској, са министарком за бугарско предсједавање Савјетом ЕУ 2018. године Лилијаном Павловом.

Потпредсједник Пажин је упознао саговорницу са плановима и очекивањима Црне Горе током предсједавања Бугарске Савјетом Европке уније током прве половине 2018. године. Потпредсједник је саопштио да цијени да ће током бугарског предсједавања Савјетом ЕУ бити створени услови за почетак процеса који ће омогућити да Црна Гора добије мјерила за затварање преговора у поглављима 23 и 24. Пажин је аспострофирао важност тренутка предсједавања Бугарске Савјетом када треба бити показано свима спирантима за чланство да Европска унија није далеки сан или апстракција, већ да сви грађани треба да осјете конкретне бенефите од чланства.

Министарка Павлова је саопштила да је чињеница да је Црна Гора много напредовала на путу ка Европској унији и да се препознаје јасна европска перспектива за нашу државу. У том смислу је указала и да ће посебан приоритет бугарског предсједавања Савјетом ЕУ бити политика проширења Уније на регион Западног Балкана. Она је додала да је опредјељење Бугарске да се политика проширења ЕУ не огледа само на преговарачки процес, већ и на конкретне пројекте на основу којих ће грађани осјетити бенефите и важност чланства Црне Горе у Европској унији.

Заједнички је констатована важност посвећености Европске уније Западном Балкану и свакој држави која жели чланство у Унији појединачно. Наглашена је потреба постојања консензуса свих држава чланица ЕУ о политици проширења и у том контексту направљен позитиван осврт на недавне изјаве ЕУ лидера у корист такве политике Уније.



Потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин борави у Софији, Република Бугарска, у циљу учешћа на Форуму министара правде и унутрашњих послова ЕУ – Западни Балкан, који ће бити одржан 26. и 27. октобра.


КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?