Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер примио делегацију ТУИ-а и Карисме: ТУИ улази у Црну Гору, спреман да инвестира

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
           
Предсједник Владе Душко Марковић примио је високу делегацију ТУИ Групе – највеће компаније у свијету за путовање и туризам и компаније Карисма Хотелс & Ресортс која је недавно закупила Улцињску ривијеру.

Изражено је обострано задовољство уласком ових реномираних туристичких компанија на црногорско тржиште и закључено да то представља тек почетак стратешког партнерства у којем постоји велики простор за проширење сарадње у новим пројектима у Црној Гори. Циљ је проширење понуде ТУИ-а, са једне стране, и отварање нових радних мјеста и стварање нових шанси за грађане Црне Горе са друге – закључено је.

Делегација ТУИ-а и Карисме, коју је преводио члан Извршног одбора ТУИ Групе Дејвид Брлинг (Давид Бурлинг), саопштила је Премијеру да наредне године планира да отвори више нових авионских линија којима би у Црну Гору долазили туристи из Уједињеног Краљевства, Француске, Белгије, Холандије, скандинавских земаља, Русије и Пољске.

Предсједник Марковић је оцијенио да повратак ТУИ-а у Црну Гору, гдје је ова компанија била прусутна прије 40 година, представља доказ стабилности и конкурентности наше земље за инвестиције из водећих свјетских компанија.

„Долазак ТУИ-а у Црну Гору за нас је част, али и изазов. ТУИ је глобални лидер у туризму што је за сваку земљу привилегија. На нама је да шансу искористимо“ – рекао је предсједник Владе.
Премијер Марковић је информисао госте о успјешном исходу прве фазе фискалне консолидације као и о економским приоритетима Владе у наредном периоду.

„На плану валоризације ресурса унапређење саобраћајне инфраструктуре је апсолутни приоритет“ – рекао је премијер додајући да се то односи на побољшање путне, лучке и жељезничке инфраструктуре, али прије свега на подизање нивоа наших аеродрома. Представници ТУИ-а и Карисме у том контексту су се интересовали да ли Влада планира градњу аеродрома у региону Улциња.

Предсједник Марковић је на крају разговора охрабрио госте у њиховим плановима ширења пословања у Црној Гори рекавши да наша земља не смије да дозволити никакве пропусте поготово када је ријеч о престижним партнерима. „Желимо да инвеститорима предамо чисту ситуацију у којој нема никаквих изазова ни у условима ни у роковима да могу да шире пословање и запошљавају наше људе. Зато су Кабинет предсједника Владе, ресорно министарство и Општина Улцињ спремни да у директним контактима помогну у превазилажењу евентуалних изазова са нашом администрацијом“ – рекао је предсједник Владе.

У Делегацији ТУИ Групе и Карисма Хотелс & Ресортс били су поред Дејвида Брлинга генерални директор задужен за продаје и набавке у ТУИ Групи Гари Вилсон (Гаррy Wилсон); директор ТУИ-а за Уједињено Краљевство и Ирску Ник Лонгман (Ницк); директор продаје у Турској и на Балкану у ТУИ Грипи Игор Вучелић; сувласник Каризма Хотел & Ресортс Љубиша Крстајић и директор пословног развоја у Карисма Хотелс & Ресортс Немања Костић.

ТУИ Група у свом портфолиу држи 1.600 туристичких агенција и водец́их портала, шест туристичких авиокомпанија са око 150 авиона, више од 300 хотела са 214.000 кревета, 16 бродова за крстарење и велики број туристичких агенција. Интегрисана понуда опслужује 20 милиона у 180 регија.

У финансијској 2015/16. години ТУИ Група, са 67.000 запослених, остварила је приход од 17,2 милијарде еура и оперативни резултат од милијарду еура.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?