Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијери Марковић и Мировић: политички односи одлични, додатно нас зближава баштињење мултиетничности и мултиконфесионалности

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједници влада Црне Горе и Војводине Душко Марковић и Игор Мировић закључили су у петак на састанку у Подгорици да су билатерални односи Црне Горе и Републике Србије одлични те да је могуће њихово даље унапређење у оквиру регионалних и глобалних иницијатива попут Берлинског процеса и Пројекта 16+1.

И Црна Гора и Војводина традиционално баштине вриједности мултиетничности и мултиконфесионалности што нас додатно зближава. Манифестација „Дани Војоводине“, која данас почиње у Подгорици, додатна је прилика за афирмацију и јачање привредне и културне сарадње – оцијенили су премијери Марковић и Мировић.

Посебно је апострофирана чињеница да Војводина учествује са једном четвртином извоза робе из Републике Србије у Црну Гору што представља простор за јачање економске размјене. Такође је закључено да постоји обострани интерес за интензивнију сарадњу у области пољопривреде посебно кроз повезивање еминентних новосадских научно-технолошких институција попут Биосенса, научних института за ратарство и повртарство и прехрамбене технологије и других са црногорском пољопривредом.

На састанку је било ријечи и о валоризацији имовине Републике Србије и Аутономне Покрајине Војводине на Црногорском приморју као и о неопходности побољшања путног граничног прелаза Гостун - Добраково.

Премијери Марковић и Мировић су закључили да је у заједничком интересу афирмација положаја националних заједница Срба у Црној Гори и Црногораца у Републици Србији.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?