Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет потпредсједника Пажина и амбасадорке Аустрије Јанковић: Црна Гора лидер у процесу европске интеграције

Објављено: 31.10.2017. 16:47 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
                                                                                                                          
Služba za odnose s javnošćuПотпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин састао се данас са новименованом амбасадорком Аустрије у Црној Гори Аном Јанковић.

Осврнувши се на квалитетне билатералне односе између Црне Горе и Аустрије, потпредсједник Пажин је пожелио амбасадорки Јанковић успјешан мандат. Подсјећајући на наступајуће предсједавање Аустрије Савјетом ЕУ у другој половини 2018. године, потпредсједник Пажин је апострофирао пуну посвећеност наше државе напретку у процесу европске интеграције и оцијенио да би наредна година могла бити кључна за успјешан наставак преговарачког процеса о чланству Црне Горе у Европској унији.

Амбасадорка Јанковић је изјавила да је Црна Гора лидер у региону у процесу европске интеграције. Она је казала да се може очекивати да Аустрија, као традиционални промотер политике проширења Европске уније, настави са подршком европској интеграцији наше државе и у периоду који слиједи.

Саговорници су размијенили мишљење и о осталим питањима од важности за даљи развој билатералних односа двије државе.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?