Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада усвојила Програм развоја Пријестонице Цетиње за 2018. годину

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Влада Црне Горе се на данашњој сједници упознала са Програмом развоја Пријестонице Цетиње за 2018. годину, који је усвојио Сенат Пријестонице којим је предсједавао предсједник Црне Горе Филип Вујановић.

Миистарка јавне управе Сузана Прибиловић је, на конференцији за медије одржаној након сједнице Владе, информисала јавност да утврђивање годишњег прогрма развоје Пријестонице проистиче као законска обавеза дефинисана новим Законом о Пријестоници. Подјећања ради, Министарка Прибиловић је истакла да је овим законом Пријестоница обезбиједила поштовање Пријестонице у институционалном смислу, адекватно представљање и валоризацју црногорског културно-историјског, духовног и академског наслеђа Пријестонице, као и обезбјеђивање финансијских средстава у државном буџету за развојне активности у висини од 1% пројектоване вриједности текућег буџета Црне Горе за сваку фискалну годину.

„Доношење Програма развоја Пријестонице за 2018. годину доказ је пуне посвећености Владе и Пријестонице Цетиње да оно што је дефинисано законом буде реализовано. С тим у вези, Програм представља документ којим су утврђене смјернице развоја Цетиња у наредној години, и у којем сус адржани пројекти који ће обезбиједити пуну валоризацију потенцијала Цетиња,“ изјавила је министарка Прибиловић.

Она је посебно истакла да је Програм конципиран на начин да се рализацијом пројеката остваре очекивани резултати, те да грађани и привреда осјете конкретне учинке и бенефите од ових активности.

Градоначелник Цетиња Александар Богдановић је приликом обраћања јавности рекао да поред институционалног јачања Пријестонице, које се огледа кроз враћање статуса дипломатског центра, овај програм развоја дефинише и мјере и на финансијском плану, као и мјере јачања развојног капацитета Пријестонице. „Годишњи развојни програм је јуче једногласно усвојен на сједници Сената Пријестонице, а поступак саме израде развојног програма Пријестонице је подразумијевао консултације са широм јавношћу. Током јавне расправе и консултација са свим заинтересованим странама добили смо преко 215 квалитетних приједлога пројеката, што указује на значајан ниво партиципације јавности у читавом процесу,“ рекао је градоначелник Цетиња Богдановић.

Оцијенивши да је ријеч о програмском садржају од изузетног значаја, који сублимира све оне пројекте који траба да допринесу динамичнијем економском и свеукупном развоју Пријестонице Цетиње за 2018. годину, градоначелник Богдановић је рекао да је годишњи програм развоја са посебном пажњом третирао сва она питања развојних, инфраструктурних и пројеката који доприносе отварању нових радних мјеста. „Програмом је предложено да се за реализацију ових пројеката опредијели око 6 милиона еура, што указује на намјеру локалне управе да реализацијом приоритета обезбиједи свеукупан развој и квалитетнији живот грађана Пријестонице,“ закључио је градоначелник Цетиња Богдановић.

Yоутубе линк: хттпс://yоуту.бе/тик4ЛбааМyс

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?