Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијери Марковић и Заев: Покренуте су активности на авио линији Скопље-Подгорица-Сарајево

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Видео: Изјава предсједника Владе ЦГ Душка Марковића

Видео: Изјава предсједника Владе Македоније Зорана Заева

Фотографије: Премијери Марковић и Заев - Радни састанак (41.2 МБ) 

Предсједници Влада Црне Горе и Македоније Душко Марковић и Зоран Заев саопштили су вечерас на радном састанку да су Црна Гора, Македонија и Босна и Херцеговина покренуле иницијативу отварања авионске линије Скопље-Подгорица-Сарајево.

Изразивши задовољство због посјете Црној Гори, Зоран Заев је истакао и да је ово добра прилика за билатералне сусрете, као и да односи Црне Горе и Републике Македоније имају само добру перспективу. Заев је изразио увјерење и да ће активности на успостављању авио линије Скопље – Подгорица – Сарајево отворити нове могућности за сарадњу у области економије, туризма, културе, спорта, образовања, али и свих других области живота.

Предсједник Владе Душко Марковић је истакао да је овај сусрет био добра прилика да се још једном констатују веома добри међудржавни односи, квалитетан дијалог на највишем политичком нивоу и потпуно сагласје око заједничких интереса који се, прије свега, осликавају у европској и евроатланској агенди.

„Наравно, мимо интеграционих интереса Црна Гора и Македонија имају снажан интерес да унапређују своје економије, да доприносе развоју, да на тај начин повећавају квалитет живота грађана и једне и друге земље. Данас смо, такође, разговарали шта можемо да урадимо и сами у оквиру својих држава, а и заједно, како би остварили наш неопходан циљ, а то је раст економије, развој, нова запошљавања и већи ниво стандарда“ – рекао је предсједник Марковић, додавши да је захвалан колеги Заеву што је покренуо иницијативу о успостављању авио линије и да је као и остале колеге сагласан са њом, вјерујући да ће наћи партнера за успостављање линије.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

YОУТУБЕ: Марковић - хттпс://yоуту.бе/к3ЈyБП6цWЈw

 
 
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?