Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић у разговору са руководством Асосијације менаџера Црне Горе: Отворени смо за сарадњу и иницијативе

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
   
Предсједник Владе Душко Марковић у данашњем разговору са руководством Асоцијације менаџера Црне Горе изразио је спременост на сарадњу са том организацијом у реалиализацији Владиних политика. Простор за сарадњу препознат је и у могућности да Асоцијација менаџера даје мишљења и иницијативе у креирању кадровскох рјешења у Владиним тијелима и органима државне управе.

Предсједник Марковић изразио је задовољство због сусрета са руководством Асоцијације менаџера оцјенивши да никада није доста инцијатива и активности које имају за циљ стварање нових вриједности и валоризацију развојних ресурса. Премијер Марковић је упознао саговорнике са резултатима које постиже Влада, наглашавајући чињеницу да је пословна заједница у Црној Гори охрабрена резултазима који су постигнути, што Влади даје додатни подстрек да настави са активностима, уз валоризацију унутрашњих потенцијала и ангажовање домаћег капитала. Наравно, улагање иностраних инвеститора је од изузетне важности за економски развој Црне Горе.

Будимир Раичковић, предсједник Асоцијације менаџера Црне Горе захвалио се на пријему руководства Асоцијације и изразио задовољство због тога што је Влада препознала вриједности и могућности те организације.

У име организације коју представља Будимир Раичковић оцјенио је да је унапријеђен пословни амбијент у Црној Гори што је резултат примјене Владиних политика, наглашавајући да је пословна заједница охрабрена том чињеницом.

Он је нагласио да Асоцијација фокус ставља на људске ресуре, оцјењујући да без добрих кадрова нема развоја. „Направили смо интеракцију између приватног, јавног и невладиног сектора“, казао Раичковић и оцјенио да њихова организација може дати допринос у постизању боље ефикасности државне управе.

Чланови руководства асоцијације менаџера Црне Горе подсјетили су на досадашњу сарадњу са појединим Владиним тијелима и указили на потребу да се представници ове организације укључе у рад још неких Владиних тијела.

Премијер Марковић је на крају истакао потпуну отвореност за сарадњу са Асоцијацијом менаџера Црне Горе, рачунајући на синергетске ефекте такве сарадње.

У делегацији Асоцијације менаџера Црне Горе били су и Анђела Радосавовић, извршна директорица, Радован Радуловић, потпредсједник и Винко Никић, потпредсједник.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?