Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар вањских послова Срђан Дармановић о граници са Косовом: ЦГ никада није поништила ратификовани међународни уговор, па неће ни овог пута

Министар вањских послова Црне Горе Срђан Дармановић поновио је данас да је за Црну Гору питање демаркације границе са Косовом завршено и да то није само став наше земље већ и Европске уније и Сједињених Америчких Држава и да Црна Гора никада није поништила ратификовани међународни уговор и да се то неће десити ни овог пута.

„Немам посебно много да додам ономе што сам већ више пута казао на ову тему. Ми смо све што је било до нас урадили. У Бечу смо потписали међународни уговор са Косовом у доброј вјери и тај уговор смо уредно ратификовали у парламенту као што то налажу обичаји и правила међународног права и добри обичаји међу земљама“ – рекао је министар Дармановић у Подгорици одговарајући на питања новинара након разговора са министром вањских послова Румуније Теодором Малешкануом.

Министар Дармановић је поновио да је за Црну Гору питање границе „ријешена ствар“.

„Већ сам рекао раније није ми познато да је Црна Гора икада поништила ратификовани међународни уговор тј. њен парламент тако да се то неће десити ни овога пута. Ми смо наравно стрпљиви да сачекамо евентуални позитиван развој догађаја на Косову пошто је ово њихово унутрашње питање. Не желимо да правимо никакав притисак нити било какву атмосферу нерегуларности око тога када ће доћи до тога да косовски парламент изнађе формулу по којој ће овај међународни уговор ратификовати. Као што сте видјели идентичан став са ставом Црне Горе имају Европска унија и Сједињене Америчке Државе тако да наш став није ништа што би било изненађујуће и самим тим немам нешто што би било ново. Што се тиче евентуалне међународне арбитраже – за арбитражу је потребна сагласност, воља, тј. потребне су двије стране, а већ сам рекао да смо ми тај посао завршили“ – рекао је министар Дармановић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Линк на изјаву на Yоутубе каналу Владе Црне Горе: хттпс://yоуту.бе/РВТј3YмДхЦц



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?