Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Колегијум за преговоре о приступању ЦГ ЕУ: О европској агенди на посебној сједници Владе

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Колегијум за преговоре о приступању Црне Горе Европској унији, којим предсједава предсједник Владе Душко Марковић, оцијенио је на XВИИИ редовној сједници одржаној у сриједу да наставак успјешног процеса европске интеграције, у којем наша земља предњачи у односу на остале државе кандидате, подразумијева највиши степен организованости, одговорности и посвећености обавезама свих субјеката који учествују у процесу.

Констатовано је да је у складу са националним приоритетом да нова преговарачка поглавља буду отворена до краја ове године и да се створе претпоставке да Црна Гора током 2018. године настави процес затварања преговарачких поглавља неопходно остварити високи степен ажурности на испуњавању обавеза из европске агенде.

Сагледавајући конкретан учинак министарстава као и њихове обавезе по сваком преговарачком поглављу појединачно Колегијум је, анализирајући мјерила, закључио да је цјелисходно одржати посебну сједницу Владе на тему европских интеграција како би конкретним задужењима и препорукама свим субјектима укљученим у преговоре био на најбољи начин искоришћен позитиван резултат досадашњег интеграционог процеса и обезбијеђен високи степен реализације обавеза и задржавање динамике у наредном периоду.

Колегијум је анализирао стање у области владавине права у контексту предстојећег радног документа Европске комисије о владавини права у Црној Гори и испуњења привремених мјерила за поглавља 23 и 24. Закључено је да добри резултати реализације акционих планова за 23. и 24. поглавље показују да се у области владавине права интензивно реализују обавезе и из законодавног и из институционалног оквира.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?