Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић честитао Дан Пријестонице: Цетиње је симбол Црне Горе и вертикала црногорске државотворне традиције

Предсједник Владе Душко Марковић честитао је у име Владе и у своје име грађанима Цетиња, одборницима у Скупштини Пријестонице и предсједнику Скупштине и градоначелнику Дан Пријестонице – 13. новембар.

„Пријестоно Цетиње је симбол Црне Горе, и представља вертикалу црногорске државотворне традиције. У складу са његовим значајем, Влада је предлагањем новог Закона о Пријестоници показала посебан сензибилитет и однос према Цетињу. Наша је посебна обавеза да доприносимо његовом континуираном развоју улагањем у инфраструктуру и обнову културно-историјских споменика, а у циљу очувања богате црногорске традиције“ – наводи се у честитки предсједника Владе упућеној градоначелнику Пријестонице Александру Богдановићу и предсједнику Скупштине Пријестонице Цетиње Јовану Мартиновићу.

Премијер Марковић наводи да на дан обиљежавања Дана Пријестонице са задовољством треба подсјетити и на резултате и успјехе у рјешавању развојних питања вашег града тим прије што износ тих инвестиција само у овој години премашује десетину милиона еура.

„У току су радови на путу преко Његуша, а почетак изградње новог градског стадиона и пресељење важних државних институција: резиденција Предсједника, сједиште Министарства културе и сједиште Министарства вањских послова, очекујемо у кратком року, што ће Цетињу вратити и епитет административног центра. Желим вам да и у наредном периоду наставите са реализацијом утврђених планова који ће значити већи квалитет живота свих грађана Цетиња“ – стоји у честитки предсједника Владе Душка Марковића.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?