Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић обишао реконструисану дионицу пута Беране – Петњица: Одмах настављамо наредну дионицу

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

 
  
  
 
Предсједник Владе Душко Марковић обишао је данас реконструисану дионицу Беране – Петњица регионалног пута Р-20 Беране – Трпези – Калаче гдје је поручио окупљеним грађанима да ће већ наредне године бити започети радови на наредној дионици и да ће Петњичани за три године, када буде завршена приоритетна дионица аутопута, стизати за сат и по до Подгорице.

Предсједник Марковић је, обраћајући се присутнима, изразио задовољство озбиљним прегалаштвом Дирекције за јавне радове, Владе Црне Горе, локалне самоуправе и грађана Петњице, истакавши да се ради о капиталном инфрастуктурном пројекту који је важан за тај крај, али и за цијелу Црну Гору.

„Рекли смо да ћемо Петњицу повезати са Беранама модерном саобраћајницом европског квалитета. Прилазећи овом мјесту гдје смо сада заједно заиста сам се дивио тој саобраћајници и вјерујем да нема никакве разилике од оних које имамо прилику да видимо у развијеним земљама Европе“, изјавио је премијер.

Честитајући Дирекцији на посвећености, озбиљности, добром разумијевању порукā да ова дионица пута мора бити завршена и у року и на квалитетан начин, компанији Бемаx и њеном менаџменту за прегалаштво, квалитет и извођење радова у року, као и надзорној фирми Аслфалт бетон, премијер је истакао:

„Влада је уложила у овај пројекат до сада око 3 ипо милиона еура, 1 км и 600 м рекострукције пута, 2 км нове дионице и желим да вам кажем као што је то дикректор Дирекције рекао да ћемо ми већ почетком идуће године почети са радовима на дионици од овог мјеста до Берана, у дужини од 12 км и 400 м и уложених 7 милиона еура. То свједочи не само о нашем опредјелјенју, него и о нашој спремности да оно што је ваша потреба овдје и оно што су обећања и ријечи Владе претворимо у конкретан резултат".

Премијер је саопштио да је Буџетом за ову годину планиран не само наставак радова на овој дионици, него и израда пројекта и почетак радова у идућој години на регионалном путу Петњица – Трпези – Калаче – Рожаје, тако да ће идуће године почети радове и на тој дионици.

„Када завршимо ову дионицу пута до Берана ви ћете за три године, када завршимо регионални пут Језерине – Лубнице – Беране, изаћи на ауто-пут и бити до Подгорице за сат и петнаест минута. Дакле, Петњица ће бити повезана са аутопутем, повезана са централним дијелом Црне Горе и, наравно, бити отворена за сваку другу врсту комуникације“, рекао је предсједник Марковић.

„Ово је наш заједнички успјех и обећавам вам да ће Влада заједно са локалном самоуправом и у годинама које слиједе урадити све да Петњица буде крај у коме ће остајати млади људи, да Петњица буде простор гдје ће се долазити и остајати“, закључио је премијер.

Реконструкција дионице, вриједна 3.442.593,44 еура, почела је октобра 2016. годне, а завршена новембра ове године.

Премијер је, на захтјев новинара да прокоментарише тврдње појединих представника опозиције да су овакве посјете дио предизборне кампање, рекао да такве тврдње износе докони људи, да су премијер и Влада тамо гдје су потребе грађана и да живот не може стати због избора.

Предсједник Општине Петњица Самир Аговић се захвалио на ангажовању ресурса како би дионица од Петњице до раскрснице пута Беране–Рожаје била завршена у рекордном року.

„Радује нас чињеница што смо имали изузетно квалитетног извођача, али и значај који ова саобраћајница има за Петњицу. Ово је снажна порука Владе Црне Горе да жели да помогне развоју ове средине, па овај пут, поред суштинске, има и симболичну вриједност да Влада жели да повеже овај крај са централним дјелом најбољом саобраћајницом. Све наведено ће бити нови генератор развоја општине", рекао је Аговић.

Директор Дирекције за саобраћај Саво Парача је, изразивши задовољство квалитетом радова, најавио нових 12 км пута према Беранама, за шта ће 4. децембра бити расписан тендер, а након избора извођача почетком прољећа почети изградња те дионице.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
   
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
 
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?