Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер и ММФ сагласни: 2017. је била успјешна, има основа и да 2018. буде таква

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Душко Марковић, примио је у сриједу Делегацију Међународног монетарног фонда (ММФ) коју је предводио шеф Мисије ММФ-а за Црну Гору Мартин Петри. На састанку је заједнички закључено да је 2017. била година успјеха за Владу и црногорску фискалну политику и оцијењено да постоје све претпоставке да и наредна година буде успјешна.

„Изгледи прије годину дана нијесу били овакви какви су сада. За само једну направили сте огромну разлику. Честитам Влади Црне Горе на успјешно спроведеним тешким мјерама. Изглед за 2018. је добар ако предвиђене фискалне мјере буду изведене“ – рекао је на почетку састанка Мартин Петри.

Предсједник Марковић је детаљно информисао госта о побољшаним фискалним перформансама у 2017. години, захваљујући резултатима фискалне консолидације, као и о Предлогу закона о буџету за 2018. годину. Такође је истакао задовољство снажним економским растом од пројектованих 4% у овој години, уз очекивање наставка доброг тренда у 2018.

Мартин Петри је побројао више области у којима ММФ сматра да може доћи до изазова при чему је као изазов навео и наставак градње приоритетне дионице аутопута. У оквиру средњорочних економских реформи Владе важних за јачање макроекономске стабилности и економски раст, шеф Мисије ММФ-а за Црну Гору је истакао значај реформи у областима попут: пензијског система, јавне управе, финансирања локалне самоуправе и реформе у банакрском сектору. Истовремено се сагласио са предсједником Марковићем да у средњем року, у оквиру пореских реформи, треба анализирати могућности смањења пореског оптерећења рада.

Премијер је том приликом рекао да је Влада чврсто опредјелјена да одмах по окончању приоритетне дионице аутопута Бар – Бољаре почне градња наредне дионице од Матешева до Ањдријевице.

Предсједник Марковић се захвалио ММФ-у на помоћи коју је та међународна организација пружила Црној Гори.

Састанку је присуствао и министар финансија Дарко Радуновић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?